Sfantul Ioan Gura de Aur sarbatorit la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului

Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului si-a sarbatorit astazi, 13 noiembrie 2013, ocrotitorul spiritual, pe Sfantul Ierarh Ioan Gura de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului. In ziua hramului Sfanta Liturghie a fost oficiata de Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.



In cuvantul de invatatura rostit, Preasfintia Sa a elogiat personalitatea Sfantului Ierarh Ioan Gura de Aur, care „a talcuit o parte din cartile Vechiului Testament, cele patru Evanghelii, cele 14 Epistole ale Sfantului Apostol Pavel. Toate acestea arata ce teolog profund a fost Sfantul Ioan Gura de Aur, ce cunoscator in ultimele detalii a textelor sfinte ale Scripturii si ce mare pastor al Bisericii. Predicile sale nu erau doar simple interpretari, nu erau doar rezultatul mintii sale, ci aveau drept scop schimbarea vietii crestinilor. Fiecare omilie contine idei morale prin care ascultatorii erau chemati sa-si schimbe viata si sa implineasca poruncile si comandamentele Sfintei Evanghelii”.

Un fragment din moastele Sfantului Ierarh Ioan Gura de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului, se afla la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

Sursa: basilica.ro

.

13 Noiembrie 2013

Vizualizari: 712

Voteaza:

Sfantul Ioan Gura de Aur sarbatorit la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE