Sfantul Ioan Iacob Hozevitul, cinstit in Moldova

Biserica noastra il pomeneste pe 5 august pe Sfantul Ioan Iacob Hozevitul. In aceasta zi va fi sarbatoare la doua seminarii din Arhiepiscopia Iasilor, precum si in mai multe biserici si asezari monahale pe care Sfantul Ioan Iacob le ocroteste.

Pelerinii sunt asteptati astazi sa participe la hramul Bisericii 'Sfantul Ioan Iacob Hozevitul', aflata in curtea Seminarului Teologic Liceal Ortodox 'Veniamin Costachi' de la Manastirea Neamt.

Amintim ca in biserica Seminarului Teologic Liceal Ortodox de la Manastirea Neamt se afla o particica din moastele Sfantului Ioan Iacob Hozevitul, asezata intr-o racla sculptata in lemn, alaturi de metaniile si camilafca Sfantului.

Sarbatoare va fi si la Seminarul Teologic Liceal Ortodox 'Sfantul Ioan Iacob Hozevitul' din Dorohoi. Rugaciune in satul natal al Sfantului Ioan Iacob

Sfantul Ioan Iacob va fi sarbatorit si in satul natal - Crainiceni - din judetul Botosani. In Biserica 'Sfanta Treime' din parohia Crainiceni, Protopopiatul Darabani, va fi oficiata in dimineata zilei de 5 august, de la ora 8:00, slujba Utreniei, care va fi urmata de Sfanta Liturghie. La finalul programului liturgic va avea loc un pelerinaj de la biserica parohiala din Crainiceni spre casa Sfantului Ioan Iacob. Aici va fi oficiata slujba Aghezmei mici, Acatistul Sfantului Ioan Iacob, iar la final se vor citi rugaciuni pentru odihna vesnica a rudelor Sfantului, care au plecat la Domnul.

Biserica cu hramurile 'Sf. Vasile cel Mare' si 'Sf. Ioan Iacob de la Neamt' din cartierul iesean Nicolina, apartinand de Protopopiatul Iasi 2, isi serbeaza cel de-al doilea hram.
Se afla in sarbatoare Biserica 'Sfantul Ioan Iacob Romanul' din Botosani.

Hram va fi si la Manastirea 'Sfantul Ioan Iacob Hozevitul' - Corlateni - Pojorata din judetul Suceava.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

04 August 2014

Vizualizari: 757

Voteaza:

Sfantul Ioan Iacob Hozevitul, cinstit in Moldova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE