Sfantul Luca, patronul Centrului de Creatie al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj

Inca din anul 2005, Centrul de Creatie si Cercetare "Sfantul Evanghelist Luca" al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca desfasoara o activitate intensa pentru formarea artistilor in spatiul ortodoxiei romanesti. A fost inaugurat prin prezentarea unui proiect inchinat Sfantului Apostol Andrei, un acatist in imagini, prezentat atunci la Facultatea de Teologie Ortodoxa.

Si-a propus pentru prima data initierea unui program de reconstituire si revigorare a formei bizantine.

Acest centru este o forma de organizare academica ce isi propune organizarea de simpozioane, cursuri de perfectionare, prin crearea unui cadru adecvat pentru pregatirea viitorilor profesionisti.

Coordonatorul centrului, asist. univ. Marius Ghenescu, ne-a vorbit despre prioritatile acestuia: „Din 2005 s-au desfasurat peste 25 de proiecte care au fost publicate in Cluj sau Bistrita, cat si expozitii exterioare, interioare intr-un spatiu al Facultatii de Teologie Ortodoxa, cu sustinerea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu si a decanului Facultatii de Teolgie Ortodoxa, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirila. In acelasi spatiu avem si o mica colectie de lucrari iconografice si cu mesaj sacru, care reprezinta un mic muzeu care va deveni un muzeu de referinta".

In cadrul Centrului pentru Creatie si Cercetare "Sfantul Evanghelist Luca", viitorii artisti au ocazia sa deprinda cat mai multe tehnici, pe linii diverse: icoana bizantina, de traditie si modernitate, ilustratie de carte, arte textile, sculptura.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

19 Octombrie 2011

Vizualizari: 763

Voteaza:

Sfantul Luca, patronul Centrului de Creatie al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE