Sfantul Mucenic Ioan Valahul sarbatorit in Episcopia Giurgiului

Luni, 12 mai, Biserica Ortodoxa il va sarbatori pe Sfantul Mucenic Ioan Valahul care este si ocrotitorul Seminarului Teologic "Teoctist Patriarhul" din Giurgiu. Cu acest prilej, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, in biserica „Buna Vestire"- Paraclis al tinerilor giurgiuveni, vor fi desfasurate ample manifestari religios-culturale inchinate ocrotitorului Seminarului Teologic din Giurgiu. Manifestarile vor debuta cu savarsirea Sfintei Liturghii arhieresti de catre Intaistatatorul eparhiei noastre, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, in prezenta cadrelor didactice si a elevilor Seminarului Teologic.

Cu acest prilej, va fi prezentat si noul director al seminarului in persoana parintelui Prof. Dr. Edmond Nicolae Popa. In continuare se va desfasura Festivalul national „Ritmuri de toaca", la care vor participa elevi de la mai multe seminarii teologice din tara.

Tot maine isi va sarbatori ocrotitorul si Centrul eparhial pentru copii si tineret "Sf. Ioan Valahul" din incinta sediului administrativ al Episcopiei Giurghiului. Inaugurat in ziua de 12 mai, 2009, de catre Preasfintitul Parinte Episcop Ambrozie, acest centru a demarat in cei cinci ani de existenta o serie de proiecte menite sa apropie tanara generatie de viata si activitatea Bisericii. Intr-un cadru generos, cu o dotare pe masura, Centrul „Sfantul Ioan Valahul" a reusit sa devina unul dintre principalele repere ale vietii spirituale giurgiuvene. Aici, se desfasoara numeroase activitati cu caracter formativ si recreativ (grupe de cateheze; cercuri de informatica, literatura, pictura, arta fotografica, muzica, teatru; concursuri; dezbateri; auditii si vizionari), incercand astfel, sa ofere o alternativa crestina pentru petrecerea timpului liber, cu implicatii socio-culturale pe termen lung.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.
Pe aceeaşi temă

12 Mai 2014

Vizualizari: 652

Voteaza:

Sfantul Mucenic Ioan Valahul sarbatorit in Episcopia Giurgiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE