Sfantul Nectarie - vindecatorul de cancer

 

Sfantul Nectarie s-a nascut in Silivria din nordul Greciei, la 1 octombrie 1846. Remarcat de catre conducatorii Scolii Metocului Sfantului Mormant, este angajat ca pedagog si invatator la aceasta scoala. La 27 de ani devine monah la Manastirea Nea Moni, de pe aceasta insula. Cu binecuvantarea Patriarhului Alexandriei, urmeaza Facultatea de Teologie din Athena. Reintors in Alexandria Egiptului, este numit predicator principal al Patriarhiei.

 

Ajunge Mitropolit de Pentapolis, director al Seminarului Teologic de la Rizareon, parinte duhovnicesc al Manastirii "Sfanta Treime" din Eghina. Dupa trecerea sa la cele vesnice, in 1920, printr-o intamplare minunata, trupul sau este descoperit neputrezit si izvorand mir.  Canonizarea sa a avut loc in 1961, fiind serbat pe 9 noiembrie. Exista numeroase marturii contemporane  despre minunile savarsite de Sf. Nectarie in zilele noastre - mai ales vindecari de cancer si alte boli grave, ce se savarsesc la moastele sale, ori cu untdelemn de la candela sa.

 

Cei ce doresc sa se inchine moastelor Sfantului Nectarie si sa ii ceara ajutorul, dar nu pot ajunge in Grecia, pot merge la Manastirea Radu-Voda din Bucuresti, aflata in apropiere de Biserica Bucur, cea mai veche biserica a capitalei.

 

Manastirea Radu-Voda din Bucuresti cu hramul Sfanta Treime si-a luat ca protector, din anul 2002, pe Sfantul Nectarie Taumaturgul. Particele din moastele sfantului, daruite staretiei in 2001, se afla asezate intr-o frumoasa racla, in partea dreapta a bisericii, sub un baldachin.

.

10 Noiembrie 2007

Vizualizari: 2981

Voteaza:

Sfantul Nectarie - vindecatorul de cancer 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE