Sfantul Siluan Athonitul praznuit in Arhiepiscopia Alba Iuliei

Sambata, 24 septembrie, Biserica Ortodoxa va face pomenirea Sfantului Cuvios Siluan Athonitul (1866 – 1938), un dascal apostolic si profetic al Bisericii din secolul XX.

In Arhiepiscopia Alba Iuliei exista o manastire care are hramul Cuviosului Siluan, manastirea de la Cut, unde este staret Parintele Teofan Popa.

Sfantul Siluan mai este cinstit si la Manastirea Lupsa, care are hramul bisericii noi inchinat Cuviosului Siluan si la Manastirea Buna Vestire de la Cib, care are ca al doilea hram pe Sfantul Siluan.

Hram va fi si la Biserica Memoriala Mihai Viteazul din Alba Iulia, care din 2006 a primit ca al doilea hram pe Cuviosul Siluan. La aceasta biserica se afla si o particica din moastele Sfantului Siluan, iar slujbele de hram vor incepe din aceasta seara, de la ora 18.00, cu slujba Privegherii ce va cuprinde Vecernia Mare cu Litie si Utrenia. Maine dimineaţa de sa ora 8.00 se va savarsi slujba Ceasurilor 1, 3, 6 si Paraclisul Sfantului Siluan iar de la ora 9.30 va incepe Sfanta Liturghie.

O particica din moastele Sfantului Siluan se afla si la catedrala Reintregirii, unde in aceasta seara va savarsi slujba de priveghere de la ora 21.00, slujba ce va cuprinde Miezonoptica, Utrenia si Sfanta Liturghie, in cadrul careia moastele vor fi scoase spre cinstire. Cei ce doresc sa se impartaseasca la Liturghia Privegherii trebuie sa nu mai manance, nici sa bea, incepand de astazi de la ora 15.00.

Postul nostru de radio va transmite in direct slujba Privegherii din catedrala Arhiepiscopala savarsita cu ocazia praznuirii Sfantului Cuvios Siluan Athonitul.

Sursa: Radio Reintregirea
 

23 Septembrie 2011

Vizualizari: 456

Voteaza:

Sfantul Siluan Athonitul praznuit in Arhiepiscopia Alba Iuliei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE