Sfantul Teodor Stratilat cinstit la Catedrala Arhiepiscopala din Ramnicu Valcea

In ziua praznuirii Sfantului Mare Mucenic Teodor Stratilat, Catedrala Arhiepiscopala "Sfantul Nicolae" din Rm. Valcea se afla in sarbatoare, deoarece pe langa moastele sfintilor mucenici Mercurie si Carp Episcopul, aici se afla la loc de cinste si un fragment din moastele Sfantului Mare Mucenic Teodor Stratilat, spre inchinarea tuturor pelerinilor si credinciosilor care pasesc pragul acestui sfant lacas de cult.



Miercuri, 8 februarie, slujba Sfintei Liturghii a fost savarsita de catre soborul de preoti si diaconi ai Catedralei in frunte cu Parintele Eclesiarh Protos. Sebastian Mihalcea. Marti seara, in Catedrala Arhiepiscopala s-a savarsit slujba Vecerniei unita cu Litia si Acatistul Sfantului Mucenic Teodor Stratilat.

In cuvantul de invatatura tinut la finalul Sfintei Liturghii, Parintele Constantin Olariu, slujitor al Catedralei Arhiepiscopale, a vorbit despre viata si martiriul acestui Mare Mucenic al Domnului Hristos. Dupa slujba a fost savarsit un parastas pentru ctitorii si binefacatorii sfantului asezamant.

La sarbatoare au participat numerosi credinciosi din municipiul Ramnicu Valcea, care s-au inchinat la sfintele moaste asezate in catedrala.

Sursa: arhiram.ro
 

.

09 Februarie 2012

Vizualizari: 522

Voteaza:

Sfantul Teodor Stratilat cinstit la Catedrala Arhiepiscopala din Ramnicu Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE