Sfarsit de an scolar pentru seminarisii clujeni

La Cluj-Napoca s-a desfasurat miercuri, 15 iunie, festivitatea de incheiere a anului scolar la Seminarul Teologic Liceal Ortodox. Au participat Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului, Preasfintitul Episcop-vicar Vasile Somesanul, pr. Iustin Tira, vicarul administrativ al eparhiei, pr. arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul manastirilor din eparhie, pr. Cristian Sonea, directorul Seminarului Teologic, parintele Liviu Vidican Manci, inspector pentru cateheza, si alte cadre didactice ale institutiei.

Elevii seminaristi au participat dimineata la Sfanta Liturghie arhiereasca oficiata de Preasfintitul Vasile Somesanul, in Paraclisul scolilor teologice clujene, inconjurat de preoti profesori.

Festivitatea a fost deschisa prin cuvantul directorului seminarului, pr. Cristian Sonea, dupa care a avut loc momentul acordarii premiilor, fiind intercalate cantari religioase interpretate de Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox, dirijat de parintele prof. dr. Petru Stanciu.

La final, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei le-a vorbit tinerilor despre calitatile pe care le are preotul, ca om care se daruieste pe sine semenilor: „Teologul, fie e baiat fie e fata, trebuie sa aiba un suflet mare, intr-o lume egoista cu oameni cu suflet mic. Dumneavoastra sunteti aluatul care dospeste toata framantatura. Referitor la omul cu suflet mare, in general omul acesta e preotul, sau ar trebui sa fie el. Faptul ca trebuie sa avem grija de altii, sa ne daruim pentru altii e un lucru mare. Am invatat de la Domnul Hristos ca e mai fericit cel ce da decat cel ce primeste. Si sa stiti ca e asa, indiferent despre ce e vorba. Eu va doresc sa fiti oameni fericiti si veti fi pe masura ce veti da altora”.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

15 Iunie 2011

Vizualizari: 551

Voteaza:

Sfarsit de an scolar pentru seminarisii clujeni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE