Sfintii Apostoli Petru si Pavel, ocrotitorii municipiului Resita

La praznicul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, municipiul Resita se afla in sarbatoare timp de trei zile.
Ca o comunitate preponderent crestin-ortodoxa, manifestarile prilejuite de zilele cetatii au in centrul atentiei praznuirea celor doi Sfinti Apostoli - repere ale istoriei si spiritualitatii intregii crestinatati de pretutindeni.

Incepand cu anul 1992, la propunerea clerului resitean, municipiul Resita este incredintat spre ocrotire Sf. Ap. Petru si Pavel, iar din anul urmator - 1993, in urbea de pe Barzava sunt praznuiti dupa cuviinta ca patroni spirituali ai orasului.



Bucuria acestor zile de sarbatoare este cu atat mai mare cu cat nu mai putin de trei biserici parohiale apartinatoare Resitei isi serbeaza Ruga - Hramul. Este vorba de biserica Parohiei Resita-Govandari, biserica Parohiei Calnic si biserica Parohiei Resita Marginea-Lend (din incinta azilului de batrani).

Avandu-i ca mijlocitori inaintea tronului Preamilostivului Dumnezeu, sa-i rugam pe cei doi Sfinti Apostoli Petru si Pavel, dascali ai propovaduirii jertfelnice, sa ocroteasca Resita, sa-i pazeasca in intelepciune si pricepere sfanta pe carmuitorii ei, iar noua, celor care vietuim aici sa ne aduca spor in toate faptele aducatoare de mantuire.

 Sursa: episcopiacaransebesului.ro

.

29 Iunie 2009

Vizualizari: 494

Voteaza:

Sfintii Apostoli Petru si Pavel, ocrotitorii municipiului Resita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE