Sfintii Mucenici Marcian si Nicandru de la Durostorum

Pe 8 iunie se sarbatorea la Durostorum, in provincia romana Moesia Inferior, pomenirea martirilor lui Hristos, Nicandru si Marcian. Acestia au patimit cu bucurie si jertfelnicie pentru credinta cea adevarata.

Sfintii Nicandru si Marcian erau ostasi in armata romana in legiunile de la Dunare si isi indeplineau serviciul militar la Durostorum, in provincia romana Moesia Inferior.

In cursul unui razboi pe care Imperiul Roman l-a purtat impotriva persilor, in anul 298, imparatii de atunci, Diocletian si Galeriu au hotarat sa indeparteze din armata romana pe toti aceia care erau crestini, considerand ca acestia nu lupta cu destula vitejie pentru a apara hotarele sau integritatea Imperiului Roman.

Astfel, in cetatea Durostorum au marturisit pe Mantuitorul nostru Iisus Hristos si au suferit pentru El moarte martirica doi ostasi din armata romana si anume Marcian si Nicandru. Aflandu-se ca sunt crestini si recunoscand ei insisi acest lucru au fost aruncati in inchisoare si indemnati sa nege pe Hristos si sa jertfeasca zeilor.

Refuzand aceste indemnuri la apostazie au fost supusi la mai multe chinuri, insa nu au renuntat la credinta crestina, ci au ramas statornici in credinta lor si l-au marturisit in continuare pe Iisus Hristos. Astfel, din dispozitia imperiala in ziua de 8 iunie 298 li s-au taiat capetele.

Sursa: Radio Reintregirea
 

08 Iunie 2011

Vizualizari: 646

Voteaza:

Sfintii Mucenici Marcian si Nicandru de la Durostorum 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE