Sfintii Trei Ierarhi, praznuiti de catre Institutele Teologice din Caransebes

La Sarbatoarea Sfintilor Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Sf. Ioan Gura de Aur, Episcopia Caransebesului, Sectia de Teologie a Universitatii „Eftimie Murgu” din Resita si Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebes au organizat o manifestare cultural-duhovniceasca dedicata ocrotitorilor invatamantului teologic.

Bucuria cantului si a cuvantului despre cei Trei mari Dascali ai lumii si Ierarhi a avut loc joi, 28 ianuarie, in Sala de festivitati a Episcopiei Caransebesului cu incepere de la ora 17.00. Manifestarea s-a bucurat de participarea Preasfintitului Parinte Lucian, a profesorilor si elevilor de la Seminarul din Caransebes si de la Sectia de Teologie si a altor credinciosi veniti sa se impartaseasca din rodirea pe care Sfintii pomeniti au adus-o in Biserica lui Hristos.

Pe langa evocarea sfintilor pomeniti, avand in vedere ca anul 2010 a fost declarat de Patriarhia Romana „Anul Crezului Ortodox si al Autocefaliei Romanesti”, profesorii si elevii Seminarului „Episcop Ioan Popasu” din Caransebes, au pregatit si o evocare asupra unor momente importante din istoria Bisericii noastre (Sinodul I si II Ecumenic), vremuri in care s-a stabilit Crezul Bisericii noastre.

Grupul Katarsis al Episcopiei Caransebesului a psalmodiat cantari bisericesti din sarbatoarea Sfintilor si alte creatii liturgice care amintesc de secolul IV crestin, iar elevii au interpretat din textele Sfintilor Parinti contemporani cu Sinoadele ecumenice I si II.

Serbarea Sfintilor Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Sf. Ioan Gura de Aur va continua in ziua de praznuire, sambata, 30 ianuarie, cand, la Catedrala Invierea Domnului din Caransebes, Preasfintitul Parinte Episcop Lucian va oficia Sfanta Liturghie alaturi de un sobor alcatuit din parintii profesori la cele doua institutii de invatamant teologic din eparhie, in prezenta elevilor seminaristi, a studentilor in Teologie care vor da raspunsurile la strana precum si in prezenta credinciosilor din municipiu de pe Timis si Sebes.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

30 Ianuarie 2010

Vizualizari: 471

Voteaza:

Sfintii Trei Ierarhi, praznuiti de catre Institutele Teologice din Caransebes 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE