Sfintire de biserica la Manastirea Plataresti

Duminica, 21 aprilie 2013, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a sfintit biserica manastirii cu hramurile Sfantul Proroc Ilie si Sfantul Mucenic Mercurie.

Sub protia Preasfintiei Sale, la slujba au participat parintele exarh, Arhimandritul Rafail Mit, preacuviosi parinti stareti, parintele consilier Daniel Enascu, parintele Marian Necula Protopop de Oltenita si un sobor de preoti si diaconi. Raspunsurile liturgice au fost oferite de elevi ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sfantul Ioan Gura de Aur" din Slobozia.

In cuvantul de invatatura Preasfintia Sa a vorbit despre ultimul drum pe care Mantuitorul Iisus Hristos l-a facut spre Ierusalim, inainte de Sfintele Sale Patimi, despre porunca slujirii pe care a dat-o ucenicilor Sai si despre rascumpararea pe care ne-a daruit-o jertfa Sa pe Cruce. 

Cu aceasta ocazie, Preasfintia Sa a hirotesit pe preacuvioasa maica stareta Varvara Arnautu intru stavrofora, oferindu-i "Crucea Sloboziei", iar pe preacucernicul parinte Casian Luis Enache l-a hirotesit intru sachelar.

Dupa Sfanta Liturghie, Intaistatatorul Eparhiei noastre, inconjurat de soborul de slujitori, a savarsit slujba parastasului pentru fericitii ctitori, slujitori si binefacatori.

La acest moment istoric pentru Manastirea Plataresti, toti credinciosii, copii, tineri, varstnici, femei si barbati au avut bucuria unica, binecuvantata de Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu, de a trece prin Sfantul Altar, sarutand Sfanta Masa, Sfanta Evanghelie si Sfanta Cruce.

Sursa: sf-esc.ro

.
Pe aceeaşi temă

22 Aprilie 2013

Vizualizari: 770

Voteaza:

Sfintire de biserica la Manastirea Plataresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE