Sfintire de biserica la Ticusu Vechi

Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului a sfintit ieri, 17 noiembrie, Biserica “Buna Vestire” din Ticusu Vechi, Protopopiatul Rupea, judetul Brasov. Lacasul de cult zidit la 1834 de stramosii credinciosilor din localitate a fost renovat si infrumusetat in ultimii ani. Cu sprijinul credinciosilor si a autoritatilor locale si judetene, parohul Ioan Draghici a coordonat lucrarile de schimbare a acoperisului, de tencuieli exterioare, de inlocuire a ferestrelor si a parodoselii.

In 2009, interiorul a inceput sa fie pictat in tehnica fresco de Victor Boarta. In paralel cu lucrarile la biserica, a fost renovata si casa parohiala.

IPS Mitropolit Laurentiu a uns lacasul de cult cu Sfantul si Marele Mir, l-a stropit cu apa sfintita, a zidit si sfintit Sfanta Masa, in piciorul careia a asezat moaste, iar apoi a sfintit pictura si icoanele de pe catapeteasma.

La Sfanta Liturghie oficiata la altarul sfintit au participat numerosi credinciosi, oaspeti de seama si fii ai satului. Raspunsurile liturgice au fost date de grupul “Anatoly” din Brasov. In cadrul Sfintei Liturghie, diaconul Florin Gheorghiu a fost hirotonit preot pentru Parohia Toarcla, Protopopiatul Fagaras II.

La finalul slujbei religioase, IPS Mitropolit Laurentiu l-a hirotesit iconom pe preotul paroh Ioan Draghici, ca recunostinta pentru intreaga activitate pastorala si administrativa din ultimii 10 ani. Ierarhul a mai oferit acte de cinstire Adunarii si Consiliului parohiale, primarului Emil-Mircea Schiopea si Consiliului local, precum si altor binefacatori ai bisericii din satul brasovean.

In cuvantul de invatatura, IPS Mitropolit Laurentiu a vorbit despre Postul Craciunului si semnificatiile duhovnicesti ale acestuia. Ierarhul i-a felicitat pe credinciosi pentru eforturile depuse la renovarea bisericii si i-a indemnat sa se apropie mai mult de Sfintele Taine in aceasta perioada dinaintea Craciunului. Mai apoi, IPS Laurentiu a talcuit Evanghelia duminicii, a bogatului caruia i-a rodit tarina.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

18 Noiembrie 2013

Vizualizari: 878

Voteaza:

Sfintire de biserica la Ticusu Vechi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE