Sfintire de paraclis la Fagaras

În a treia zi de Paşti, Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a sfinţit paraclisul de la Biserica “Sfânta Treime” din Făgăraş, judeţul Braşov. Ataşat de istoricul locaş de cult din cetatea Făgăraşului la 1832 pentru a se oficia aici slujbele religioase din timpul săptămânii, paraclisul a fost renovat complet şi pregătit pentru târnosire. Ierarhul a zidit Sfânta Masă şi a aşezat moaşte în piciorul acesteia, săvârşind întreaga rânduială a târnosirii unui locaş de cult. Paraclisul a primit hramul Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei şi va fi folosit la slujbele religioase din timpul săptămânii, când numărul credincioşilor nu este atât de mare ca în duminici şi în sărbători.

IPS Mitropolit Laurenţiu a săvârşit apoi Sfânta Liturghie în biserica mare, înconjurat de un sobor de preoţi din care au făcut parte stareţul Mănăstirii “Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, protopopul de Făgăraş I, Marcel Dobrea, cei doi parohi ai bisericii, părintele Nicolae Lie şi părintele Marcel Greavu, precum şi alţi slujitori din oraş.

În cuvântul de învăţătură ierarhul a explicat Evanghelia citită în a treia zi de Paşti, care ne relatează întâlnirea Mântuitorului Hristos Cel Înviat cu Luca şi Cleopa pe drumul spre Emaus.

La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul a oferit acte de cinstire Adunărilor şi Consiliilor parohiale, primarului Sorin Mănduc şi Consiliului local, precum şi unor binefăcători.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro
 

.

20 Aprilie 2015

Vizualizari: 395

Voteaza:

Sfintire de paraclis la Fagaras 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE