Sfintirea bisericii din parohia buzoiana Oreavu II

Biserica avand hramurile „Sfantul Sfintit Mucenic Teodosie de la Manastirea Brazi“ si „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil“ din Parohia buzoiana Oreavu II a fost tarnosita duminica, 10 august 2014. Slujba de sfintire si Sfanta Liturghie au fost oficiate de Inaltpreasfintitul Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, alaturi de un sobor de slujitori - preoti si diaconi.

„Slujba de tarnosire sau sfintire mare nu se savarseste decat atunci cand se construieste o biserica noua si se poate repeta daca, din motive binecuvantate, biserica este consolidata, innoita si se umbla la piciorul Sfintei Mese de catre arhiereu; lucrul acesta, insa, se poate intampla peste 100, 200 de ani si asa mai departe. Aceasta slujba de tarnosire este cu totul deosebita, deoarece, prin rugaciunile rostite de catre arhiereu si preoti, Duhul Sfant este invocat sa se pogoare asupra locasului de cult si asupra credinciosilor, care urmeaza sa-l insufleteasca prin prezenta lor“, a subliniat Inaltpreasfintia Sa.

Ierarhul a hirotonit in treapta de preot pe diaconul Panait Dragos, pe seama Parohiei Dascalesti, Protopopiatul Ramnicu Sarat.



Tot cu acest prilej, Inaltpreasfintitul Parinte Ciprian a binecuvantat casa de praznuire din imediata vecinatate a bisericii parohiale.

La final, toti credinciosii prezenti au avut posibilitatea sa intre in Sfantul Altar si sa se inchine.

Locasul de cult al Parohiei Oreavu II a fost ridicat in perioada 2008-2014. Pana la finalizarea lucrarilor de construire si tarnosirea noului locas, slujbele s-au oficiat in biserica veche din cimitirul satului.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.

11 August 2014

Vizualizari: 615

Voteaza:

Sfintirea bisericii din parohia buzoiana Oreavu II 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE