Sfintirea bisericii Parohiei Sfantul Ilie din Severin

In Eparhia Severinului si Strehaiei au loc la sfarsitul acestei saptamani mai multe evenimente importante ale vietii religioase locale. Vineri, 18 iulie 2014, toata suflarea crestineasca este poftita la cea mai mare sarbatoare a mehedintenilor, Ciumarca satului Godeanu. Mai multi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane vor lua parte la aceasta ceremonie. Sute de credinciosi vor pleca in procesiune solemna de la poalele Dealului Chiciora pana la locul special amenajat pentru rugaciunea obsteasca, a precizat Catalin Cernatescu.

Urmatorul prilej de bucurie duhovniceasca se desfasoara pe parcursul a doua zile, sambata, 19 iulie si duminica, 20 iulie, in Cetatea Severinului. La Biserica “Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul” din municipiu, credinciosii se vor aduna sambata seara, incepand cu ora 20:00, la slujba Vecerniei unita cu Litia, urmata de procesiunea cu icoana hramului.

Duminica, in ziua praznuirii profetului vetero-testamentar, credinciosii severineni vor participa la slujba de hram, prilej cu care va fi sfintita si noua biserica a parohiei.

Slujba sfintirii si Sfanta Liturghie vor fi savarsite de Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, avand alaturi un sobor de preoti si diaconi.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

Pe aceeaşi temă

16 Iulie 2014

Vizualizari: 721

Voteaza:

Sfintirea bisericii Parohiei Sfantul Ilie din Severin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE