Sfintirea bisericii "Sfantul Proroc Daniel" din Jibou

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei, a sfintit duminica, 15 septembrie 2013, Biserica "Sfantul Prooroc Daniel” din municipiul Jibou. Alaturi de Preafericirea Sa s-au aflat Inaltpreasfintitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului si Preasfintitul Petroniu, Episcopul Salajului, inconjurati de un sobor de preoti si diaconi. La sfintirea bisericii din Jibou au participat si multime de credinciosi veniti din diferite regiuni ale tarii pentru a se inchina la cinstitele moaste ale Sfantului Ierarh Nectarie de la Eghina, Vindecatorul de boli, aduse de la Catedrala Patriarhala din Bucuresti.

In cuvantul de invatatura rostit la finalul slujbei de sfintire, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a vorbit despre bucuria de a fi ctitori de biserici: "Rugam pe Bunul Dumnezeu sa sfinteasca si sa infrumuseteze viata noastra asa cum a fost sfintita aceasta biserica frumoasa astazi. De asemenea, ne rugam Mantuitorului Iisus Hristos, Ocrotitorul tuturor bisericilor indiferent de hram, sa ne daruiasca bucuria de a fi ctitori de biserici, de a fi biruitori ajutatori, stiind ca Dumnezeu ne rasplateste pentru darurile materiale pe care le oferim Bisericii prin daruri spirituale netrecatoare: iertarea pacatelor, fericirea ca pace a sufletului si ca bucurie a inimii si arvuna vietii vesnice care se daruieste prin Sfintele Taine”.



In continuare, Patriarhul Romaniei a oficiat Sfanta Liturghie inconjurat de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi.

In cuvantul de invatatura rostit la finalul Sfintei Liturghii, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a evidentiat invataturile duhovnicesti ce se desprind din Pericopa Evanghelica citita astazi in cadrul Sfintei Liturghii: "Desi, textul Evangheliei de astazi este scurt totusi el este plin de invataturi duhovnicesti pentru viata fiecarui crestin. Ea ne arata treptele de urmare a lui Hristos si de unire cu El. Mai intai spune: Oricine voieste sa vina dupa Mine sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-Mi urmeze Mie. Cine voieste! Deci, nu obliga Hristos Domnul pe nimeni sa vina dupa El. Chemarea la mantuire este o invitatie care respecta libertatea omului. Hristos nu sparge usi, ci doar bate la usa sufletului si asteapta. Daca noi raspundem El intra in casa si cineaza impreuna cu noi, in sensul ca stabileste comuniunea de viata vesnica incepand inca din lumea aceasta. Oricine voieste sa vina dupa Mine. - aceasta expresie este extrem de importanta pentru a vedea mai intai ca Dumnezeu respecta libertatea noastra pentru ca omul este creat dupa Chipul lui Dumnezeu cel rational, liber si iubitor. De aceea, nimic in credinta nu trebuie facut fortat, nu trebuie impus, ci doar propus. Consecintele raspunsului nostru la invitatia lui nu sunt indiferente sau neutre. Putem alege comuniunea cu El sau despartirea de El”.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 865

Voteaza:

Sfintirea bisericii "Sfantul Proroc Daniel" din Jibou 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE