Sfintirea capelei de la Sarata II - Bacau

Crediniciosi din municipiului Bacau au participat sambata, 14 iunie 2014, la slujba de sfintire a capelei cu hramul „Schimbarea la Fata“ (strada Poligonului, nr. 89, Cimitirul Sarata II-Bacau), savarsita de Preasfintitul Parinte Ioachim Bacauanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, insotit de parintele protopop Costel Busuioc si de un ales sobor de preoti si diaconi. In cuvantul de invatatura rostit cu acest prilej, ierarhul a evidentiat frumusetea duhovniceasca a momentului sfintirii unui lacas de cult.

”Prin sfintire, Dumnezeu Cel in Treime inchinat si slavit Se salasluieste in launtrul acestui lacas, lucrand tainele cele mantuitoare si comunicandu-Se madularelor Trupului lui Hristos, care prin conlucrare cu harul divin acced epectatic spre indumnezeire”, a precizat Preasfintia Sa.

Constructia capelei cu hramul „Schimbarea la Fata“, a inceput in luna august a anului 2013 fiind predecedata de punerea pietrei de temelie de catre Preasfintitul Parinte Ioachim, in data de 6 noiembrie 2012. ”In jurul acestei capele se va construi Centrul Social-Filantropic ”Ovidenia” ce va cuprinde un centru de zi pentru copiii cu parinti plecati in strainatate, un adapost de noapte pentru oamenii strazii, o cantina si o brutarie sociala, precum si cabinete medicale (cardiologie, psihiatrie, stomatologie, pediatrie etc)”, a mentionat preotul Radu Ovidiu.

La final, toti crediciosii au luat parte la agapa frateasca organizata cu prilejul sfintirii acestui lacas.
Sursa: epr.ro

 

.

16 Iunie 2014

Vizualizari: 529

Voteaza:

Sfintirea capelei de la Sarata II - Bacau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE