Sfintirea Capelei Spitalului Municipal

Capela Spitalului Municipal din Cluj-Napoca a fost sfintita marti seara, de catre Inaltpreasfintitul Andrei Andreicut, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, din care au facut parte parintele consilier Claudiu Grama, parintele protopop Gheorghe Braica si pr. misionar Dan Meletie.

Dupa slujba Parintele Mitropolit Andrei a tinut un cuvant de invatatura credinciosilor prezenti, reprezentanti ai spitalului si bolnavi internati, aratand cinstea ce se cuvine a o arata doctorului:

"In cartea intelepciunii lui Isus fiul lui Sirah, in capitolul 38, in primul verset citim: Cinsteste pe doctor cu cinstea ce i se cuvine ca si pe el l-a facut Domnul, ca de la Cel Preainalt este leacul si de la el va lua plata.

Daca atunci in antichitate, Dumnezeu l-a inspirat pe Isus fiul lui Sirah sa spuna lucrul acesta ca trebuie cinstit doctorul pentru ca Dumnezeu pe doctor il va rasplati pentru misiunea ce o face, cu atat noi cei de astazi ne dam seama cat de importanta este misiunea doctorilor in lume".

Lucrarile la aceasta capela au inceput in vara anului trecut, dupa ce Mitropolitul Andrei a discutat cu conducerea spitalului despre necesitatea amenajarii unui spatiu unde bolnavii de religie ortodoxa sa poata beneficia de slujbe si asistenta duhovniceasca.

“In data de 18 iulie, anul trecut, Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit, a venit personal pentru a discuta cu conducerea spitalului necesitatea ca bolnavii ortodocsi sa fie asistati duhovniceste intr-un spatiu destinat special lor. Ca urmare a acestei vizite, ne-a fost repartizat un spatiu pe care am inceput sa-l amenajam si azi avem bucuria de a ne vedea munca incununata. Ne-a bucurat faptul ca multi dintre angajatii spitalului s-au grabit sa ne dea o mana de ajutor la aceasta amenajare. Si nu numai cei din spital s-au implicat, dar si alti oameni din oras, care au aflat de munca noastra si ne-au iesit in intampinare”, ne-a declarat pr. Dan Melenti, care slujeste la aceasta capela.

Pana la amenajarea acestui paraclis, pacientii participau la sfintele slujbe intr-un amfiteatru al Spitalului Municipal Clujana.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

01 Februarie 2012

Vizualizari: 396

Voteaza:

Sfintirea Capelei Spitalului Municipal 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE