Sfintirea monumentului eroilor din localitatea Corusu

Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei a sfintit sambata, 12 iulie 2014, monumentul eroilor din localitatea clujeana Corusu.

Amplasat in fata bisericii, monumentul a fost ridicat in cinstea celor care si-au jertfit viata pe campurile de lupta in cele doua razboaie mondiale. Slujba de sfintire a avut loc dupa Sfanta Liturghie ce a fost oficiata de la ora 10 in biserica parohiala cu hramul „Pogorarea Sfantului Duh”. A slujit alaturi de Inaltpreasfintitul Parinte Andrei un sobor de 16 preoti din parohiile din zona si parintele protopop de Cluj I, Ioan Jeler.

La finalul slujbei Inaltpreasfintia Sa l-a ridicat pe Parintele Alexandru Ciceu la rangul de iconom stavrofor si a oferit diplome de aleasa cinstire celor care s-au implicat in realizarea monumentului eroilor.

Au participat la Liturghia Arhiereasca, dar si la sfintirea monumentului eroilor zeci de credinciosi din localitatile invecinate, precum si autoritati locale si judetene precum prefectul judetului Cluj, Gheorghe Vuscan, vicepresedintele Consiliului Judetean, Ioan Oleleu si primarul comunei Baciu Ioan Muresan.

Ceremonia s-a incheiat cu depunerea de coroane de flori, din partea autoritatilor si a tuturor celor prezenti, la monumentul eroilor de langa biserica parohiala din localitatea Corusu.

Autor: Andreea Pagleşan

.

14 Iulie 2014

Vizualizari: 345

Voteaza:

Sfintirea monumentului eroilor din localitatea Corusu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE