Sfintirea monumentului funerar dedicat victimelor din Clubul Colectiv

Duminică, 30 octombrie 2016, la împlinirea unui an de la incendiul din Clubul Colectiv, în urma căruia au murit 64 de tineri, în curtea bisericii Sfântul Nicolae – Broșteni va fi sfințit un monument dedicat memoriei victimelor acestui tragic eveniment.

Ceremonia va avea loc la orele 11.30, fiind urmată la orele 12.00 de slujba parastasuluiîn faţa Clubului Colectiv pentru toți cei decedați în urma incendiului.  

Slujba de sfințire a monumentului şi parastasul vor fi oficiate de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, împreună cu un sobor de preoți şi diaconi. 

Inițiativa edificării monumentului din marmură aparține Arhiepiscopiei Bucureștilor. Acesta a fost amplasat în curtea bisericii Sfântul Nicolae – Broșteni,deoarece este lăcașul de cult cel mai apropiat de locul tragediei. Adresa bisericii este: strada Cuza Vodă, nr. 77, sector 4, București. 

De asemenea, slujbe de pomenire (parastase) pentru toți cei decedați la Clubul Colectiv vor fi săvârșite în toate parohiile Patriarhiei Române, sporind astfel, prin rugăciune şi prin fapte de milostenie, comuniunea de iubire frățească şi solidaritate umană cu cei îndoliați în urma tragicului eveniment.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Pe aceeaşi temă

28 Octombrie 2016

Vizualizari: 558

Voteaza:

Sfintirea monumentului funerar dedicat victimelor din Clubul Colectiv 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE