Sfintirea paraclisului inchinat Sfantului Ioan Gura de Aur din parohia Expo-Parc, Pitesti

In duminica a 25-a dupa Rusalii, Inaltpreasfintitul Parinte Calinic, impreuna cu un important sobor de preoti si diaconi, a oficiat slujba de sfintire a paraclisului din demisolul noii bisericii care se construieste in parohia "Izvorul Tamaduirii",- Expo-Parc , aflata in cartierul Ceair din municipiul Pitesti.

Cu aceasta ocazie, in timpul Sfintei Liturghii, oficiata pe o scena special amenajata deasupra demisolului, Chiriarhul Eparhiei Argesului si Muscelului a adresat credinciosilor prezenti la eveniment, un cuvant de invatatura, amintind de progresele facute de parohie din anul 2009 si pana in prezent. De asemenea, Inaltpreasfintia sa a hotarat ca paraclisul sfintit astazi sa poarte cel de-al doilea hram inchinat Sfantului Ioan Gura de Aur, cel care este cinstit astazi, 13 noiembrie.

Noua biserica cu hramul Izvorul Tamaduirii este construita pe un teren atribuit parohiei in anul 2008 de catre Consiliul Judetean Arges.In luna octombrie, acelasi an, pentru consolidarea terenului s-au introdus pe o adancime de 10 m piloni din beton armat.



In anul 2009 au fost definitivate lucrarile la noul paraclis construit din lemn, care a fost sfintit in ziua de 11 octombrie de catre Inaltpreasfintitul Parinte Calinic.Langa acesta au inceput lucrarile la biserica mare construita din zid, proiectul fiind realizat de catre arhitectii Craciun Ioana si Pintilie Gheorghe.

In ultimii doi ani a fost turnata fundatia, urmata de construirea demisolului care a fost acoperit cu placa ciment. Acesta a fost transformat in satiu liturgic unde credinciosii parohiei pot participa la sfintele slujbe oficiate in timpul anului.

Conform proiectului, noua biserica din zona Expo-Parc va avea inaltimea maxima de 18 m de la nivelul placii superioare a demisolului.

Lucrarile sunt coordonate de preot paroh Grecu Nicolae si preot Oda Nicolae, sub permanenta supraveghere a Inaltpreasfintitului Parinte Calinic si a Sectorului Economic si Constructii din cadrul Eparhiei.

Pentru eforturile depuse impreuna cu membrii consiliului parohial , preotii slujitori ai bisericii Izvorul Tamaduirii din zona Expo-Parc, au primit din partea Chiriarhului Eparhiei Argesului si Muscelului distinctiile de iconomi stavrofori.


Sursa: eparhiaargesului.ro
 

.

14 Noiembrie 2011

Vizualizari: 493

Voteaza:

Sfintirea paraclisului inchinat Sfantului Ioan Gura de Aur din parohia Expo-Parc, Pitesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE