Sfintirea paraclisului Manastirii "Sf. Maria Magdalena" din localitatea Draganesti - Vlasca

In Duminica a III-a dupa Pasti (a Mironositelor), Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a participat la slujba de sfintire a Paraclisului Manastirii "Sf. Maria Magdalena" din localitatea Draganesti - Vlasca, dand astfel curs invitatiei Preasfintitului Parinte Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului. Slujba de sfintire a manastirii a fost urmata de savarsirea Sfintei Liturghii, de catre un sobor de ierarhi din care au facut parte Preasfintitul Parinte Episcop Galaction, Preasfintitul Parinte Ambrozie si Preasfintitul Parinte Visarion, Episcopul Tulcii, inconjurati de un sobor de preoti si diaconi.

Cuvantul de invatatura a fost rostit de Intaistatatorul eparhiei noastre, care a evidentiat frumusetea duhovniceasca a momentului sfintirii bisericii, care devine Casa a lui Dumnezeu, deoarece, prin sfintire, Dumnezeu Cel in Treime inchinat si slavit Se salasluieste acolo, lucrand tainele cele mantuitoare. De asemenea, Chiriarhul nostru a explicat si sensurile duhovnicesti desprinse din pericopa evanghelica a Duminicii a III-a dupa Sfintele Pasti.

Aceasta pericopa, a aratat Preasfintia Sa, ne pune in fata purtarea plina de devotament a femeilor sfinte care L-au slujit pe Domnul atat inainte, cat si dupa moartea si Invierea Sa. Femeile mironosite repreznta icoana tuturor femeilor credincioase din Biserica, a femeilor virtuoase din trecutul Bisericii si al neamului nostru, care prin credinta, curajul si jertfelnicia lor au devenit mucenite, marturisind pe Hristos Cel rastignit si inviat, a incheiat Preasfintitul Parinte Ambrozie.

In continuare, Preasfintitul Parinte Episcop Galaction a hirotesit intru protosinghel pe parintele ieromonah Sebastian, staretul Manastirii "Maria Magdalena". Tot astazi a fost sfintita si racla care adaposteste particele din moastele sfintei Maria Magdalena.

La final, Preasfintitul Parinte Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului, a oferit ierarhilor prezenti cate o icoana a Sfintei Maria Magdalena, ocrotitoarea manastirii.
Sutele de credinciosi prezenti la eveniment, potrivit traditiei, au putut trece prin Sfantul Altar, unde au sarutat Sfanta Evanghelie, Sfanta Cruce si Sfantul Prestol.

Sursa: episcopiagiuriului.ro

.

04 Mai 2014

Vizualizari: 924

Voteaza:

Sfintirea paraclisului Manastirii "Sf. Maria Magdalena" din localitatea Draganesti - Vlasca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE