Sfintirea paraclisului Nasterea Maicii Domnului de pe muntele Mogos

Praznicul Nasterii Maicii Domnului a fost sarbatorit pe 8 septembrie si in Arhiepiscopia Argesului si Muscelului. Cu acesta ocazie, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Calinic a oficiat slujba de sfintire a noului paraclis inchinat Nasterii Maicii Domnului construit in zona Prislop, foarte aproape de comuna Dragoslavele. Tot in acest loc, Chiriarhul Eparhiei a savârsit si Sfânta Liturghie Arhiereasca, impreuna cu un important sobor de preoti si diaconi.



Desi traseul este destul de greu, foarte multi credinciosi au dorit sa fie martori la infiintarea noului asezamânt bisericesc asezat in mijlocul muntilor intr-un peisaj de o rara frumusete.

Noul paraclis este construit pe muntele Mogos, numit astfel dupa numele ctitorului, domnul profesor Marcel Mogos, presedintele Obstei Mosnenilor Dragosloveni.

Lucrarile au inceput in urma cu sase saptamâni urmând a fi definitivate in perioada imediat urmatoare.

Dupa oficierea Sfintei Liturghii a fost savârsita slujba parastasului pentru mama ctitorului care a purtat din botez numele Maria. Inainte de a trece in lumea vesniciei, aceasta si-a exprimat dorinta ca fiul ei sa zideasca in acest loc o biserica, având in vedere ca terenul pe care s-a ridicat acest paraclis apartine familei Mogos.

In cuvântul de invatatura Inaltpreasfintitul Parinte Calinic a multumit celor care s-au ostenit sa ridice acest altar de slujba, amintind ca acesta reprezinta inceputul pentru viitorul schit ce urmeaza a se construi in acest loc:

"Prin acest altar de slujba s-a pus piatra de temelie. Acesta se va numi Schitul Nasterea Maicii Domnului de pe muntele Mogos. Pentru aceasta trebuie sa-i multumim domnului Marcel Mogos care a reusit sa formeze un executiv aproape perfect, reusind intr-un timp atât de scurt sa realizeze aceasta lucrare. Va recunoastem dragostea, munca depusa, si de aceea vom boteza acest loc dupa numele dumneavoastra. Având in vedere ca mama dumneavoastra a purtat din botez numele Maria, ne-am gandit ca este potrivit ca acest altar sa fie sfintit la praznicul Nasterii Maicii Domnului. Se poate observa ca rugaciunile ei au fost ascultate de Maica Domnului. Acum sufletul ei vegheaza asupra noastra, asa cum vegheaza toate mamele."

In timpul Sfintei Liturghii a fost hirotonit diaconul Ovidiu Marian Vlasceanu fiind numit preot pentru parohia Inaltarea Domnului din municipiul Curtea de Arges. Acesta detine in prezent functia de secretar eparhial in cadrul Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului.


Sursa: eparhiaargesului.ro
 

.

06 Septembrie 2012

Vizualizari: 1264

Voteaza:

Sfintirea paraclisului Nasterea Maicii Domnului de pe muntele Mogos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE