Simpozion-concurs interjudetean 'Sfintii ortodoxiei - modele de urmat'

A II-a editie a Simpozionului-concurs interjudetean "Sfintii ortodoxiei - modele de urmat" la Arhiepiscopia Ramnicului

Sambata, 05 noiembrie 2011, in Sala de festivitati a Complexului Cultural-Spiritual „Sfantul Ierarh Antim Ivireanul” din incinta Centrului Eparhial, a avut loc editia a II-a a Simpozionul - Concurs „Sfintii ortodoxiei - modele de urmat”.

Evenimentul a fost organizat de catre Gradinita cu Program Prelungit Traian din Ramnicu Valcea, in parteneriat cu Arhiepiscopia Ramnicului, Inspectoratul Scolar Judetean Valcea si Casa Corpului Didactic Valcea.

Programul manifestarilor a cuprins vizitarea Expozitiei cu lucrari ale participantilor inscrisi la acest Simpozion - Concurs, alocutiuni ale invitatilor, prezentari power point ale elevilor, prezentarea referatelor stiintifice ale cadrelor didactice și premierea.



In deschiderea manifestarilor Pr. Constantin Olariu a transmis cuvantul de binecuvantare al Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, si mesajul Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul dedicat participantilor, mesaj care reafirma grija permanenta a Bisericii fata de educarea tinerilor, atat prin intermediul proiectelor de catehizare cat si in cadrul parteneriatelor cu institutiile de invatamant.

Doamna Prof. Gabriela Ene, Inspector Scolar General al ISJ Valcea, a evidentiat sprijinul Bisericii in formarea caracterelor morale ale elevilor si parintilor, precum si necesitatea descoperirii si afirmarii modelelor, incurajand organizatorii pentru reeditarea evenimentelor de acest gen.

Initiatoarea simpozionului, Doamna Ruxandra Boncan, a argumentat organizarea evenimentului prin prezentarea bucuriei pe care o traiesc copii atunci cand sunt antrenati in activitati cu specific religios, pictarea icoanelor reprezentand si parte a feed-back-ului obtinut.

La sfarsitul manifestarii cei prezenti au vizitat Muzeul Centrului Eparhial, Biserica Bolnita si Catedrala Arhiepiscopala.

Sursa: arhiram.ro

 

.

07 Noiembrie 2011

Vizualizari: 561

Voteaza:

Simpozion-concurs interjudetean 'Sfintii ortodoxiei - modele de urmat' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE