Simpozion dedicat Martirilor Brancoveni

Un simpozion dedicat Sfintilor Martiri Brancoveni a fost organizat joi, 3 aprilie 2014, la Constanta. Oameni de cultura, preoti, istorici, studenti si elevi au participat la evenimentul organizat in sala Senatului Universitatii ”Ovidius” de institutia gazda, Centrul de Cercetari Stiintifice Interdisciplinare “Dumitru Staniloae” al Universitatii “Valahia” din Targoviste si Arhiepiscopia Tomisului.

"In general, Brancoveanu este cunoscut ca unul dintre marii domnitori ai Tarii Romanesti, una din cele mai lungi domnii - 26 de ani - si care in cursul acestei domnii a avut in special o activitate extraordinar de importanta din punct de vedere cultural prin monumentele pe care le-a ridicat, prin academiile domnesti pe care le-a construit si prin intreaga sa activitate in folosul populatiei romanesti”, a precizat acad.

Constantin Balaceanu-Stolnici

"Trebuie sa avem in inima aceste evenimente ca sa nu uitam niciodata istoria noastra, deoarece prin ea putem sa avem o istorie in zilele de maine”, a evidentiat Prof. Univ. Dr. Gheorghe F. Anghelescu directorul Centrului de Cercetari "Dumitru Staniloae” - Targoviste, facand referire la personalitatile marcante a Sfintilor Martiri Brancoveni.

La final, Inaltpreasfintitul Parinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a vorbit despre importanta Sfintilor Martiri Brancoveni in istoria romanilor. "Epoca Brancoveanu, pentru ca este o epoca aceasta perioada de domnie a Sfantului Voievod Constantin Brancoveanu, a adus in istoria Tarii Romanesti o nuanta specifica de cultura, de spiritualitate, de afirmare nationala, dar un astfel de martiriu al intregii familii sigur ca este neobisnuit. Toate acestea se petreceau sub privirile pasive ale marilor puteri din vremea aceea care nu au intervenit pentru salvarea acestei familii”, a precizat IPS Parinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, dupa cum aflam de la TRINITAS TV. Evenimentul se incadreaza in seria evenimentelor dedicate Sfintilor Martiri Brancoveni de Patriarhia Romana.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

04 Aprilie 2014

Vizualizari: 608

Voteaza:

Simpozion dedicat Martirilor Brancoveni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE