Simpozion international la Alba Iulia

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte IRINEU, Arhiepiscopul Alba Iuliei, in zilele de 3-5 iulie 2012 la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia in aula Sfantul Mitropolit Simion Stefan, se desfasoara simpozionul international sub genericul "Relatia om - Dumnezeu in complexitatea ideii de suferinta”. Aceasta tema se incadreaza in indrumarea Preafericitului Parinte Patriarh DANIEL si a Sfantului Sinod: "2012- Anul omagial al Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor”. 

Acest simpozion se realizeaza intr-un parteneriat intre Inspectoratul Scolar Judetean Alba si Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia, coordonat fiind de preot profesor doctor Nicolae Bolea, inspector Scolar-religie si preot profesor universitar doctor Emil Jurcan, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa. La acest simpozion vor participa reprezentanti ai Episcopiei Ortodoxe a romanilor din Ungaria, reprezentanti ai celor doua Mitropolii Ortodoxe Romane din Chisinau, invitati din Germania si Italia, cadre didactice universitare de la Facultatea de Teologie "Patriarh Justinian” din Bucuresti si Facultatea de Teologie din Alba Iulia, profesori de la Seminarul Teologic Liceal "Sfantul Mitropolit Simion Stefan” din Alba Iulia si profesori de religie din judetul Alba. 

Consiliul Judetean Alba este institutia care acorda sprijin financiar pentru realizarea acestui eveniment cultural si tiparirea volumului comunicarilor stiintifice. 

Pr. prof. dr. Nicolae Bolea

Sursa: radioreintregirea.ro

03 Iulie 2012

Vizualizari: 713

Voteaza:

Simpozion international la Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE