Simpozion international despre Credinta si Politica la Cluj

Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca va organiza in perioada 10-11 octombrie 2013 Simpozionul International „Credinta si politica. Sfintii Imparati Constantin si Elena, promotori si aparatori ai libertatii religioase”. Simpozionul face parte din suita de manifestari stiintifice ale Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, incadrandu-se, in acelasi timp, in seria de evenimente organizate cu prilejul proclamarii de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a anului 2013 ca An omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena.

Deschiderea Simpozionului International Credinta si Politica de la Cluj va avea loc joi, 10 octombrie, de la ora 9 :30 in Aula Magna a Universitatii „Babes-Bolyai”. Vor lua parte la momentul festiv teologi, profesori, academicieni si oameni de cultura din marile centre universitare teologice din tara si din strainatate.

In cadrul festivitatii de deschidere a evenimentului cultural va fi decernat titlul de Doctor Honoris Causa, Prof. Univ. Dr. Felix Unger, Presedintele Academiei Europene de Ştiinte si Arte din Salzburg. Cuvantul de deschidere a Simpozionului va fi rostit de Pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, Decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa a Universitatii „Babes-Bolyai”. Dupa acest moment de la ora 11 va debuta sesiunea de comunicari pe tema « Sfintii Imparati Constantin si Elena - promotori si aparatori ai libertatii religioase », ce va fi deschisa de IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei care va vorbi despre Hristos, Cel ce ne poate oferi libertatea deplina. Vor lua cuvantul si Prof. Univ. Dr. Ioan Aurel Pop, Rectorul Universitatii “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, Dr. Peter Leithardt, de la Colegiul New Saint Andrews din SUA, Pr. Prof. Univ. Dr. Nicolae Chifar de la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Andrei Șaguna” din Sibiu, Prof. Univ. Dr. Jean Paul Durand de la Facultatea de Drept canonic, din Paris si PS Petroniu, Episcopul Salajului, care va sustine o comunicare stiintifica cu titlul: De la teocratie la demo(no)cratie.

Potrivit prodecanului Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj, Pr. Cristian Sonea, a doua zi de simpozion va incepe la ora 9 in Aula Magna a Universitatii „Babes-Bolyai” cu decernarea titlului de Doctor Honoris Causa, Prof. univ. dr. Jean-Paul Durand de la Facultatea de Drept canonic a Institutului Catolic din Paris. Mai apoi invitatii participanti la Simpozionul international de la Cluj vor lua parte la prezentarea cartii lui Peter J. Liethardt, “In apararea lui Constantin. Declinul Imperiului si nasterea Crestinatatii”, carte ce a fost tradusa de Adrian Podaru, Maria Bogatean, Aniela Siladi, Stefania Tarau, Pr. Iulian Anitei, Nicodim Codreanu si ce a fost publicata la Editura Renasterea din Cluj-Napoca anul acesta. Dupa-masa de la ora 16 lucrarile stintifice vor continua la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Piata Avram Iancu, nr. 18 si vor fi organizate pe trei sectiuni: Credinta si Politica, Traditie si libertate, Cultura si Marturisirea Credintei.

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

09 Octombrie 2013

Vizualizari: 872

Voteaza:

Simpozion international despre Credinta si Politica la Cluj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE