Simpozion International de Patrologie

20 de profesori de patrologie din Europa s-au reunit în perioada 7-10 septembrie în cadrul celei de-a doua ediţii a Simpozionului Internaţional de Patrologie, organizat de Episcopia Severinului şi Strehaiei în parteneriat cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova la Mănăstirea „Sfânta Ana"
din Orşova.

Lucrările simpozionului s-au desfăşurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, profesor de patrologie în cadrul Facultăţii de Teologie din Craiova.

În prima zi a simpozionului, luni, 7 septembrie, au conferenţiat: pr. prof. dr. Ioan Caraza, de la Facultatea de Teologie din Bucureşti, pr. prof. dr. Nicolas Ioannidis, de la Atena, prof. dr. Krzysztof Lesniewski, de la Lublin - Polonia, prof. dr. Martin Tamke, de la Göttingen - Germania, pr. prof. univ. dr. Constantin Pătuleanu, de la Facultatea de Teologie din Bucureşti, şi arhim. conf. dr. Teofan Mada, de la Facultatea de Teologie din Arad.

În zilele următoare au mai luat cuvântul: pr. prof. dr. Nicu Dumitraşcu, de la Facultatea de Teologie din Oradea, pr. prof. dr. Pablo Argarate, de la Graz - Austria, prof. dr. Gunnar af Hallstrom, din Finlanda, prof. dr. Simeon Pashalidis, din Grecia, conf. dr. Svet Riboloff, de la Sofia - Bulgaria, conf. dr. Marina Kolovopulu din Atena, lect. dr. Ion Croitoru, asist. dr. Ovidiu Sferlea, de la Facultatea de Teologie din Oradea, şi drd. Cătălin-Ştefan Popa, de la Gottingen - Germania.

Lucrările acestui simpozion au avut ca temă centrală revigorarea trăirii creştinismului autentic în lumina operei didactice a Sfinţilor Părinţi şi scriitori bisericești. Toate comunicările vor fi publicate ulterior într-un volum de specialitate editat de Episcopia Severinului și Strehaiei, în parteneriat cu Facultatea de Teologie din Craiova.

Pr. Viorel Vlăducu
Site: ziarullumina.ro

11 Septembrie 2015

Vizualizari: 449

Voteaza:

Simpozion International de Patrologie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE