Simpozion international de sculptura la Caransebes

Simpozionul a reunit anul acesta unsprezece sculptori din Chile, Slovenia, Turcia, Franta, Israel, Germania, China, Bulgaria si Romania care au sculptat la aceasta editie in andezit, o roca foarte dura dar cu valente sculpturale multiple. Din partea Episcopiei Caransebesului au participat la acest eveniment parinte Alin Campean, consilier administrativ-bisericesc si parinte Liviu Dragan protopopul Caransebesului.

Marcel Vela, primarul municipiului Caransebes, a precizat: "Cred ca toti sculptorii care au fost aici au dorit sa lase o parte din surasul lui Brancusi in Caransebes, o parte din visele lor. Ei au sculptat in andezit, noi i-am ajutat si sustinut, am sculptat in Timp pentru toate generatiile care vor veni dupa noi in acest loc binecuvantat de Dumnezeu. La anul, in interiorul acestui spatiu vom ridica si un muzeu de arta contemporana”.

Cele 11 lucrari realizate la editia din acest an au, potrivit criticului Pavel Susara, propria lor personalitate: "Privind la aceste sculpturi o sa vedeti ca avem un intreg discurs asupra Genezei. Pornind de la lucrarea artistului chinez, o sculptura organica, de coagulare a energiilor, si terminand cu vazduhul vibrant al artistului bulgar, cu celelalte arhitecturi create, avem tot ceea ce da logica si coerenta ratiunii noastre de a fi”.

Toti sculptorii prezenti in acest an la Caransebes au fost premiati de primarul Marcel Vela si de directorul Casei de Cultura "George Suru”, Ioan Cojocariu, cu diplome si mici cadouri, nefiind insa uitati nici angajatii municipalitatii care au reusit intr-un timp extrem de scurt, de doar cateva zile, sa amenajeze parcul tematic situat la intrarea in cartierul Valea Cenchii.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

16 Iulie 2013

Vizualizari: 248

Voteaza:

Simpozion international de sculptura la Caransebes 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE