Simpozionul Colocviile de la Nicula, la editia a IV-a

La Manastirea „Adormirea Maicii Domnului” din judetul Cluj va avea loc sambata, 5 octombrie 2013, a IV-a editie a Simpozionului Colocviile de la Nicula. Vor participa oameni de litere, scriitori, profesori si personalitati din viata academica clujeana, dar şi oaspeti din alte judete din tara. Evenimentul cultural va debutat la ora 8 cu Sfanta Liturghie oficiata de Preasfintitul Episcop Vasile Somesanul.

La finalul Sfintei Liturghii va fi savarsita si o slujba de pomenire in memoria personalitatilor culturale Ion Apostol Popescu, Vasile Avram, Ioan Alexandru si Mitropolitul Bartolomeu. Sesiunea de comunicari va debuta la ora 10 in amfiteatrul Centrului de studii patristice “Sfantul Voievod Stefan cel Mare”. Potrivit parintelui Ioan Morar, presedintele Asociatiei ASTRA din Gherla, unul dintre organizatori, vor fi sustinute comunicari cu privire la viata si opera personalitatilor culturale Ion Apostol Popescu, Vasile Avram, Ioan Alexandru si Mitropolitul Bartolomeu. In cadrul Colocviului de la Nicula va avea loc si un program artistic sustinut de grupul vocal al parohiai “Sfantul Ioan Botezatorul” din Gherla si de elevii de la scoala din comuna Topa Mica care vor prezenta un recital de poezii.

Colocviile de la Nicula sunt organizate de Manastirea Adormirea Maicii Domnului in parteneriat cu Asociatiunea Transilvana pentru Literatura Romana şi Cultura Poporului Roman ASTRA, Despartamantul Ioan Alexandru.

Autor: Andreea Pagleşan
Sursa: radiorenasterea.ro

.

05 Octombrie 2013

Vizualizari: 560

Voteaza:

Simpozionul Colocviile de la Nicula, la editia a IV-a 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE