Simpozionul 'In honorem Alexandru Popescu-Mihaesti' la Arhiepiscopia Ramnicului

Sala de festivitati a Complexului Spiritual-Cultural "Sfantul Antim Ivireanul" din incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului a gazduit joi, 14 martie, de la ora 18.00, simpozionul aniversar intitulat sugestiv "In honorem Alexandru Popescu-Mihaesti 80".

Manifestarea aniversara a avut ca organizatori Arhiepiscopia Ramnicului, Primaria Municipiului Ramnicu Valcea, Forumul Cultural al Ramnicului, Universitatea „Spiru Haret”, Academia Olimpica Romana, Filiala Valcea, Societatea Culturala „Anton Pann”, Asociatia Seniorilor din Educatie, Stiinta si Cultura si Ateneul „Mesterul Manole”.



In deschiderea evenimentului au fost prezentate mesajele de felicitare al IPS Gherasim de catre Parintele Constantin Cirstea, Consilier cultural al Arhiepiscopiei Ramnicului, si al PS Emilian Lovisteanul, de catre Parintele Constantin Olariu, dedicate momentului festiv. De asemenea, au fost prezentate mesaje de felicitare din partea prefectului de Valcea și a presedintelui Consiliului Judetean Valcea. Au mai vorbit Emilian Francu, Primarul Ramnicului, prof. univ. dr. Elena Diaconu, Decan al Facultatii de Contabilitate si Finante din cadrul Universitatii „Spiru Haret” - Centrul Ramnicu Valcea, conf. univ. dr. Ioan St. Lazar, presedintele Fundatiei Culturale „Antim Ivireanul”, prof. dr. Nicolae Dinescu, presedintele Societatii Culturale „Anton Pann”; prof. Gheorghe Pantelimon, vicepresedinte al Asociatiei Seniorilor din Educatie, Stiinta si Cultura, conf. univ. dr. Remus Grigorescu, Inspector Scolar General.

In partea a doua a intalnirii a avut loc un Dialog despre drumul vietii protagonistului, intre sarbatorit si moderatorii manifestarii, apoi Prezentarea cartii „In honorem Alexandru Popescu-Mihaesti 80” (Editura „Fantana lui Manole”, 2013).

La final, invitatii s-au bucurat de un moment muzical. Moderatorii evenimentului au fost Gheorghe Deaconu si Ion Soare.

Alexandru Popescu-Mihaesti s-a nascut la 14 martie 1933, in comuna Mihaesti, judetul Valcea. Intre 1940-1950 a urmat cursurile primare si gimnaziale in localitatea natala, apoi Liceul „Bratianu” din Dragasani si Liceul „Alexandru Lahovari” din Ramnicu Valcea. In anul 1958 a absolvit Facultatea de Filologie si Pedagogie a Universitatii „C.I. Parhon”, Bucuresti, cu dubla specializare filologie si pedagogie. In 1963-1964 a urmat o specializare in domeniul lingvisticii, la Universitatea Bucuresti, indrumat de acad. Ion Coteanu. Intre 1958-1962, Alexandru Popescu-Mihaesti a fost profesor si director la mai multe scoli satesti din tara, cu o scurta perioada de „inspectorat” (1959-1960). In perioada 1962-1993 a facut cariera in invatamantul superior, cu parcurgerea tuturor treptelor universitare, de la asistent pana la titlul de prof. univ. dr., obtinut in anul 1993. Alexandru Popescu–Mihaesti este autorul unor carti de referinta in domeniile lingvistica si pedagogie. Intre 1980-1990 a fost director al Departamentului de Pregatire a Personalului Didactic a patru universitati din Bucuresti: Conservatorul de Muzica, Institutul de Arte Plastice, Institutul de Teatru-Film si Institutul de Educatie Fizica si Sport. Intre 1995-2012 a functionat ca profesor universitar doctor, titular la catedra de psihopedagogie a Universitatii „Spiru Haret”.


Sursa: arhiram.ro

.

15 Martie 2013

Vizualizari: 960

Voteaza:

Simpozionul 'In honorem Alexandru Popescu-Mihaesti' la Arhiepiscopia Ramnicului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE