Sinaxa cu staretii si staretele din Mitropolia Moldovei si Bucovinei

La Centrul Cultural-pastoral 'Sfantul Daniil Sihastrul' - Durau se va desfasura in perioada 24 si 25 noiembrie 2010 Sinaxa cu staretii si staretele din Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Lucrarile vor fi prezidate de Inalt Preasfintitului Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Vor mai participa IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, PS Corneliu, Episcopul Husilor, PS Calinic Botosaneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iasilor, si PS Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

Dupa cum a declarat pentru Radio TRINITAS arhim. Nichifor Horia, exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Iasilor, programul va incepe astazi la ora 15:00 cu o rugaciune de binecuvantare, care va fi urmata de un cuvant al Inalt Preasfintitului Parinte Teofan.

Apoi va avea loc o sesiune de comunicari, la finalul careia va fi rulat un film documentar despre parintele Paisie Olaru, realizat de postul de televiziune al Patriarhiei Romane, TRINITAS TV, intitulat 'Parintele Paisie, Duhovnicul'. Ierarhii, exarhii si parintii stareti din Mitropolia Moldovei si Bucovinei vor oficia slujba Vecerniei unita cu Litia in Biserica “Buna Vestire” a Manastirii Durau. Maine dimineata va fi savarsita Sfanta Liturghie incepand cu ora 7:00. In continuare vor fi sustinute doua referate, care vor fi insotite de discutii. (C. Ciofu)

Sursa:mmb.ro
 

.

24 Noiembrie 2010

Vizualizari: 568

Voteaza:

Sinaxa cu staretii si staretele din Mitropolia Moldovei si Bucovinei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE