Sinaxa staretilor si staretelor din Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei

Biblioteca eparhiala „Ghenadie Episcopul“ din Buzau a gazduit, joi, 10 iulie 2014, sinaxa staretilor si staretelor din Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei. Lucrarile au fost prezidate de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Ciprian, ierarhul locului.

„Scopul pentru care cineva se indreapta spre manastire este pocainta, rugaciunea pentru sine si pentru ceilalti si o cat mai intensa legatura cu Dumnezeu, cu Mantuitorul Iisus Hristos, prin rugaciune si prin impartasirea cu Trupul si Sangele Sau. La inceputul Bisericii crestine, spovedania era practicata de toti credinciosii, care participau la frangerea painii, adica la Sfanta Liturghie, insa, odata cu trecerea timpului, ea a inceput sa fie o forma de viata duhovniceasca indeosebi in manastiri, pentru ca aici se pune mai mult accentul pe spovedania saptamanala cel putin si impartasirea in fiecare duminica si sarbatoare, daca nu de toti monahii sau monahiile, cel putin pe rand. Nu intamplator, Biserica noastra a luat decizia ca in cursul acestui an sa reflectam la importanta si necesitatea acestor doua Sfinte Taine [Spovedania si Impartasania], ci pentru ca se constata o instrainare a omului de semenul sau, de Dumnezeu si de sine insusi”, a spus Chiriarhul de la Buzau.

In cadrul intalnirii a fost prezentat un referat despre Sfanta Spovedanie si Sfanta Euharistie, in contextul manifestarilor programate anul acesta la nivelul Patriarhiei Romane.

Au fost abordate si o serie de probleme de ordin duhovnicesc, administrativ, liturgic, cultural si disciplinar privind viata monahala din Eparhie.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.

12 Iulie 2014

Vizualizari: 648

Voteaza:

Sinaxa staretilor si staretelor din Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE