Sinaxa staretilor si staretelor din cuprinsul Episcopiei Giurgiului

Joi, 26 septembrie, in biserica Schitului Strambu Gaiseni se va desfasura Sinaxa staretilor si staretelor din cuprinsul eparhiei noastre care va fi prezidata de catre Intaistatatorul eparhiei noastre. Sinaxa va debuta cu savarsirea de catre Preasfintitul Parinte Ambrozie, inconjurat de soborul de stareti si egumeni, a Sfintei Liturghii inchinate Sf. Voievod Neagoe Basarab, praznuit la 26 septembrie, ocrotitorul asezamantului monahal de la Gaiseni.

Lucrarile sinaxei se vor desfasura in trapeza Schitului Strambu Gaiseni si vor avea pe ordinea de zi diferite probleme duhovnicesti si administrativ – gospodaresti cu care se confrunta asezamintele monahale din cuprinsul Episcopiei Giurgiului. De asemenea, in cadrul lucrarilor vor fi sustinute referate ce vor avea ca tema „Importanta Sfintilor Imparati Constantin si Elena pentru viata si activitatea Bisericii - dezvoltarea vietii liturgice, a artei si arhitecturii crestine”.

Totodata, va fi evidentiata viata si activitatea Sfantului Voievod Neagoe Basarab – om de o vasta cultura, ctitor si binefacator al intregii Ortodoxii.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.
Pe aceeaşi temă

25 Septembrie 2013

Vizualizari: 439

Voteaza:

Sinaxa staretilor si staretelor din cuprinsul Episcopiei Giurgiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE