Sinistratii din Vaideeni au intrat in case noi

Joi, 15 octombrie 2015, în comuna Vaideeni, din judeţul Vâlcea, a avut loc sfinţirea şi darea în folosinţă a celor trei case construite de către Arhiepiscopia Râmnicului pentru sinistraţii rămaşi fără adăpost în urma inundaţiilor din anul 2014.

Slujba de sfinţire a noilor case a fost săvârşită de către ÎPS Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la iniţiativa căruia s-a şi demarat acest proiect edilitar şi social-filantropic de mare amploare. La eveniment au participat oficialităţi judeţene şi locale, dar şi numeroşi preoţi şi credincioşi din zonă.

Casele pentru sinistraţi au fost finalizate în luna septembrie 2015. În prezent, ele sunt complet mobilate şi bune de locuit. Fiecare casă ocupă o suprafaţă de 110 metri pătraţi, având trei camere, bucătărie şi baie.

În cuvântul rostit cu această ocazie, ÎPS Părinte Varsanufie a arătat că faptele milei creştine, însoţite de dreapta credinţă, sunt mai tari decât moartea, întrucât ele ne însoţesc şi dincolo de mormânnt, fiind în stare să ne deschidă uşile Împărăţiei lui Dumnezeu. Totodată, Înaltpreasfinţia Sa a mulţumit Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, Episcopiei Tulcii, Protoieriei Olteniţa, din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, şi domnului Dumitru Pop din Slobozia, care au contribuit, alături de Arhiepiscopia Râmnicului, la construirea, finisarea şi mobilarea completă a celor trei case pentru sinistraţii din localitatea Vaideeni.

Sursa: Biroul mass-media al Arhiepiscopiei Râmnicului

20 Octombrie 2015

Vizualizari: 415

Voteaza:

Sinistratii din Vaideeni au intrat in case noi 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Sinistratii din Vaideeni

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE