Sinod Mitropolitan la Resedinta Patriarhala

Sub presedintia Preafericitului Parinte Daniel, Arhiepiscopul Bucurestilor, Mitropolitul Munteniei si Dobrogei, Loctiitorul tronului Cezareei Capadociei si Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, s-a intrunit in aceasta dimineata, 19 mai 2014, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei si Dobrogei la Resedinta Patriarhala din Bucuresti.

Timp de doua zile, vor fi analizate mai multe subiecte printre care cel mai important este formularea de observatii cu privire la textul regulamentului instantelor de disciplina si de judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane.

„Accentul principal cade astazi pe textul regulamentului instantelor de disciplina si de judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane, text care poate fi modificat, imbunatatit, ca apoi sa devina textul Sinodului Mitropoliei Munteniei si Dobrogei trimis la Cancelaria Sfantului Sinod ca o contributie din partea Sinodului Mitropolitan”, a spus Preafericirea Sa.

Acest text va fi supus spre aprobare Sfantului Sinod care se va intruni in luna august. In cadrul sedintei mitropolitane vor mai fi definitivate si unele texte liturgice a spus Preafericitul Parinte Patriarh Daniel: „Este vorba despre textul pentru slujba Sfintilor Cuviosi Ioan Casian si Gherman din Dobrogea si definitivarea textelor liturgice, Troparul, Condacul si Sinaxarul, Sfantului Mucenic Efrem cel Nou din Grecia care pentru a fi cinstit intr-un mod firesc la noi in Romania trebuie trecut in calendarul Bisericii noastre, adica trebuie insusit deoarece este o canonizare recent facuta de Patriarhia Ecumenica la cererea Bisericii Ortodoxe din Grecia”.



Tot in cadrul sedintei va fi instituit si Ordinul mitropolitan „Sfantul Neagoe Basarab” si Crucea „Maria Brancoveanu”, a mai spus Patriarhul Romaniei in deschiderea sedintei.
Mitropolitul, impreuna cu arhiepiscopii, episcopii, precum si episcopii-vicari si arhiereii-vicari de la eparhiile sufragane alcatuiesc Sinodul mitropolitan.

Sursa: basilica.ro

.

19 Mai 2014

Vizualizari: 504

Voteaza:

Sinod Mitropolitan la Resedinta Patriarhala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE