Slujba arhiereasca la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Ramnicu Sarat

In Duminica a VIII-a dupa Rusalii, Inaltpreasfintitul Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, s-a aflat in mijlocul credinciosilor din Ramnicu Sarat. Ierarhul a oficiat Sfanta Liturghie, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, in Biserica "Adormirea Maicii Domnului”.Inaltpreasfintia Sa a hirotonit diacon pe tanarul teolog Diaconu Nelus, pe seama Parohiei Puiestii de Sus, Protopopiatul Ramnicu Sarat.

In cuvantul de invatatura, Intaistatatorul Eparhiei Buzaului si Vrancei a explicat semnificatiile pericopei evanghelice a zilei, in care este prezentata  Inmultirea painilor  de catre Mantuitorul Iisus Hristos.

"El a dorit sa demonstreze acolo, printr-o minune palpabila, vizibila, ca este Dumnezeu si ca poate face astfel de minuni, ca ei sa creada si crezand, sa-L primeasca pe Hristos - Painea Vietii - in sufletele lor. Dupa Inaltarea Mantuitorului Iisus la ceruri, in Biserica, avea sa fie savarsita Taina Sfintei Euharistii, caci avem pe Mantuitorul Hristos ca Persoana fizica, ce a trait treizeci si trei de ani si jumatate, treizeci si patru de ani, S-a intors in sfatul Sfintei Treimi, in slava dumnezeiasca, ramanand in acelasi timp insa impreuna cu noi, sub chipul painii si al vinului, adica Hristos euharistic”, a spus Inaltpreasfintia Sa.

Biserica "Adormirea Maicii Domnului” din Ramnicu Sarat a fost construita intre anii 1691-1697, pe locul unui mai vechi asezamant monahal, de catre Voievodul Martir Constantin Brancoveanu si spatarul Mihai Cantacuzino, unchiul sau.

Pictura bisericii, realizata in tehnica fresco, este opera celebrului zugrav Parvu Mutu - pictorul de casa al Cantacuzinilor, chipul acestuia regasindu-se la intrarea in sfantul lacas, pe partea stanga. Dupa consolidarea din ultimii ani, a fost restaurata si pictura.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.
Pe aceeaşi temă

19 August 2013

Vizualizari: 251

Voteaza:

Slujba arhiereasca la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Ramnicu Sarat 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE