Slujba arhiereasca la Biserica Greaca din Bucuresti

Duminica, 28 octombrie 2012, cu ocazia celei de-a doua Zile Nationale a Greciei, cunoscuta si sub numele de "Ziua Marelui Nu”, in Biserica "Buna Vestire" a Ambasadei Greciei din Bucuresti va fi oficiata slujba arhiereasca. Sfanta Liturghie va fi savarsita de Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Efrem de Hidra, Spetses si Eghina impreuna cu un sobor de preoti si diaconi. Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Efrem este seful delegatiei elene care aduce la Bucuresti, cu prilejul hramului Catedralei Patriarhiale Sfantul Dimitrie cel Nou, moastele Sfantului Nectarie din Eghina, Vindecatorul de boli.

Slujba Utreniei va incepe la ora 8.00, urmand ca IPS Mitropolit sa inceapa apoi slujba Sfintei Liturghii la ora 9.00. Intre 10.30 si 11.00 se vor oficia Doxologia si pomenirea eroilor, urmate de predica Inalt Prea Sfintitului.

28 octombrie este ziua in care, in 1940, Mussolini i-a dat ultimatum premierului grec Ioaniss Metaxas de a permite trecerea trupelor italiene prin Grecia; altfel avea de infruntat razboiul. Premierul grec a raspuns printr-un categoric Okhi (NU). La nici doua ore, Grecia era atacata, intrand astfel in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Abia in urmatorul an, in luna mai, poporul s-a eliberat.

Pentru Grecia aceasta zi are, pe langa insemnatatea istorica, o imporanta morala aparte. Aminteste de valorile elene si, dintre toate, cel mai mult, de demnitate. De atunci, toata Grecia sarbatoreste "Ziua demnitatii", comemorand eroii cazuti in lupta antifascista.

Grecia mai sarbatoreste si o alta zi de insemnatate nationala pe 25 martie, rememorand declansarea razboiului de independenta din 1821 pentru eliberarea de sub dominatia otomana.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Pe aceeaşi temă

22 Octombrie 2012

Vizualizari: 740

Voteaza:

Slujba arhiereasca la Biserica Greaca din Bucuresti 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE