Slujba cu arhiereu la parohia mehedinteana Godeanu

In Duminica dupa Botezul Domnului, pe 12 ianuarie, credinciosii parohiei mehedintene Godeanu au primit bucuria vizitei arhieresti a Preasfintitului Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei.

Parintele Episcop a fost intampinat dupa datina, cu paine si sare, de catre crestinii imbracati in straie populare nationale.

Biserica satului, purtand hramul "Adormirea Maicii Domnului", s-a umplut de multimea de suflete care au dorit sa ia parte la slujba speciala savarsita de Chiriarhul locului.

Preasfintitul Parinte Nicodim a oficiat Sfanta Liturghie inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, din care a facut parte si venerabilul parinte vicar Grigore Petrescu, fost protoiereu al Protopopiatului Drobeta si paroh de Godeanu, pensionat de cativa ani.

La comuniunea liturgica au participat si cateva zeci de credinciosi din parohia invecinata, Marga, care l-au insotit pe pastorul lor sufletesc, preotul Aurelian Ghita, la intalnirea cu Intaistatatorul Eparhiei.

La finalul Sfintei Liturghii, Parintele Episcop a pus la inima credinciosilor cuvant de invatatura. Dupa ce a rememorat evenimentul Botezului Domnului, evidentiind personalitatea unica a Inaintemergatorului Ioan, chip luminos in randul sfintilor, ierarhul a adresat bunilor crestini sfaturi practice pentru trairea cucernica in Hristos. Potrivit Preasfintiei Sale, Mantuitorul a lasat un set de instructiuni duhovnicesti, prin a caror urmare omul se poate mantui si isi poate agonisi un loc in Imparatia Cerurilor. Fiecare crestin trebuie sa isi duca existenta ca si cum clipa trecerii in vesnicie ar fi aproape, iar rugaciunea trebuie sa ii fie mijloc de apropiere si dialog cu Dumnezeu.

Dupa cuvantul pastoral, fostul parintele paroh Grigore Petrescu a multumit chiriarhului pentru bucuria prilejuita de popasul si slujirea arhiereasca, adresand cuvant de gratitudine si fratilor intru slujire, veniti de la alte parohii sau de la Centrul Eparhial din Drobeta Turnu Severin.

In prezent, comunitatea credinciosilor din Godeanu este pastorita de preotul paroh Nicolae Oproiu, inspector social in cadrul Centrului Eparhial.

Biserica satului Godeanu a fost construita in anul 1862 pe cheltuiala enoriasilor, fiind sfintita in anul 1869 de catre Preasfintitul Calinic al Ramnicului. In urma cu cativa ani, lacasul de inchinare a fost complet restaurat.


Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

12 Ianuarie 2014

Vizualizari: 645

Voteaza:

Slujba cu arhiereu la parohia mehedinteana Godeanu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE