Slujba de la miezul noptii la Patriarhie

In toate bisericile Patriarhiei Romane vor fi oficiate, la cumpana dintre ani, slujbe speciale. Potrivit randuielii liturgice hotarate de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, in noaptea dintre ani in catedralele si bisericile parohiale se oficiaza Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos si se citesc rugaciunea Sfantului Isaac Sirul, o rugaciune de multumire si doua rugaciuni de intrare in noul an (din traditia romana si slava si din traditia greaca).

„Citim Acatistul Mantuitorului, asa cum este firesc, deci este o slujba de multumire pe care o aducem Mantuitorului Hristos pentru binefacerile pe care le-a revarsat asupra neamului omenesc. Sunt cateva rugaciuni care se citesc in cadrul Te Deum-ului de Anul Nou pe care il savarsim in dimineata Anului Nou dupa Sfanta Liturghie”, a spus parintele profesor Nicolae Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, potrivit Radio TRINITAS.

In manastiri slujba se va oficia, potrivit Tipicului, dupa Miezonoptica sau Priveghere. Slujba de la miezul noptii de la Catedrala patriarhala incepe de la ora 23:30 si va fi transmisa in direct de televiziunea si radio TRINITAS.

Sursa: basilica.ro

.

31 Decembrie 2013

Vizualizari: 2186

Voteaza:

Slujba de la miezul noptii la Patriarhie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE