Slujba la Manastirea "Sfintii Voievozi" din Slobozia

Duminica, 8 ianuarie 2012, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a participat la Sfanta Liturghie de la Manastirea "Sfintii Voievozi" din Slobozia.

La slujba au participat preacuviosul parinte staret si exarh Arhimandritul Rafail Mit, preacucernicul parinte consilier Daniel Enascu, si un sobor de ieromonahi, preoti si diaconi.

In cuvantul de invatatura rostit credinciosilor prezenti, Intaistatatorul Eparhiei noastre a explicat evanghelia Duminicii dupa Botezul Domnului care are bogate semnificatii duhovnicesti pentru viata crestina si pentru intelegerea credintei crestine ca arvuna a vietii din Imparatia cerurilor. Vedem legatura dintre lumina Botezului Domnului Iisus Hristos si lumina Evangheliei Sale propovaduita poporului care statea in intuneric, adica in necunoasterea deplinatatii revelatiei divine, dar si popoarelor pagane care nu-L cunosteau pe singurul Dumnezeu adevarat, Facatorul cerului si al pamantului. Dar cel mai important este indemnul sau chemarea Mantuitorului, amintita la sfarsitul Evangheliei lui Matei: „Pocaiti-va, ca s-a apropiat Imparatia cerurilor” (Matei 4, 17).

Prin aceasta, Evanghelia ne face atenti asupra legaturii care exista intre Taina Botezului si Taina Pocaintei ca porti de intrare a oamenilor in Imparatia cerurilor.

Preasfintia Sa a binecuvantat toti credinciosii prezenti: copii, tineri, adulti si seniori.

Sursa: sf-esc.ro
 

.

09 Ianuarie 2012

Vizualizari: 494

Voteaza:

Slujba la Manastirea "Sfintii Voievozi" din Slobozia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE