Slujba de pomenire pentru doi dintre ierarhii Bisericii Ortodoxe Romane, in Catedrala arhiepiscopala din Galati

La împlinirea a 129 de ani de la naşterea vrednicului de pomenire, evlavios ierarh cu viaţă sfântă, Chesarie Păunescu al Dunării de Jos, care la 17 ianuarie îşi serba ziua de naştere, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi a fost săvârşită o slujbă de pomenire de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Totodată, la cinstirea Sfântului Antonie cel Mare, Chiriarhul a înălţat rugăciune de pomenire şi pentru strălucitul ierarh, om de cultură şi personalitate proeminentă a Bisericii Ortodoxe Române, neuitatul mitropolit Antonie Plămădeală al Ardealului.

„La sărbătoarea Sf. Antonie cel Mare, cinstim cu evlavie şi emoţie venirea pe lume a celui ce i-a urmat întru totul ca şi monah, ca şi dascăl şi ca slujitor – arhiereu la Dunărea de Jos, evlaviosul ierarh cu viaţă de sfânt, Chesarie Păunescu.

Este adevărat că zidind iubire, cum a arătat vrednicul de poimenire mitropolit Antonie Plămădeală, pe care de asemenea îl pomenim astăzi, urci în icoană!

Să ajute Dumnezeu să reflectăm mai mult la viaţa acestor păstori de suflete!“, a subliniat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Au participat preoţi din administraţia eparhială şi din învăţământul teologic gălăţean, elevi seminarişti, studenţi teologi, precum şi simpli credincioşi.

Sursa: edj.ro

20 Ianuarie 2017

Vizualizari: 597

Voteaza:

Slujba de pomenire pentru doi dintre ierarhii Bisericii Ortodoxe Romane, in Catedrala arhiepiscopala din Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE