Slujba de pomenire pentru Patriarhul Teoctist la Caransebes

Miercuri, 30 iulie, in Catedrala episcopala cu hramurile „Invierea Domnului” si „Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebes, Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a oficiat slujba Parastasului la 7 ani de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Teoctist Patriarhul (†30 iulie 2007). La slujba au participat credinciosi din municipiu de pe Timis si Sebes, iar raspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebesului.

Patriarhul Teoctist a fost Patriarh al Romaniei timp de 21 de ani, in perioada 1986-2007. A intrat in manastire in anul 1928, iar la 5 martie 1950 a fost hirotonit episcop-vicar patriarhal cu titlul Botosaneanu. In anul 1962, la 28 iulie a fost inscaunat episcop la Arad, unde a pastorit 11 ani.

In tot acest timp a avut o legatura cu Episcopia Caransebesului, deoarece era cel care prezida examenele de admitere si final de an, a Seminarului Teologic „Ioan Popasu” din Caransebes. Totodata cerceta periodic elevii seminaristi, veniti la Caransebes din eparhia Aradului.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

.
Pe aceeaşi temă

30 Iulie 2014

Vizualizari: 586

Voteaza:

Slujba de pomenire pentru Patriarhul Teoctist la Caransebes 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE