Slujba Sfintei Invieri la Catedrala Arhiepiscopala din Galati

In noaptea Sfintei Invieri a Mantuitorului Iisus Hristos, la Catedrala Arhiepiscopala din Galati, Inaltpreasfintitul Parinte dr. Casian Craciun, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, cu un ceas inainte de miezul noptii, a oferit protoiereilor si preotilor eparhiei, Lumina Sfanta adusa in seara aceleiasi zile de o delegatie a Patriarhiei Romane, direct de la biserica „Invierii Domnului“ din Ierusalim.



Sfanta Lumina a fost dusa cu evlavie de preoti in toate locasurile de cult ale Eparhiei si a fost oferita credinciosilor.

La chemarea Chiriarhului Dunarii de Jos „Veniti de luati lumina!“ au raspuns cu emotie si lacrimi de bucurie in ochi cei peste 10.000 de crestini, care au umplut atat esplanada Catedralei Arhiepiscopale de la Dunarea de Jos, cat si intreaga Strada Domneasca.

Dupa incheierea slujbei Canonului Invierii, in Catedrala Arhiepiscopala a fost savarsita Sfanta Liturghie Pascala, la care a luat parte un numar impresionant de credinciosi galateni, printre care si reprezentanti ai autoritatilor locale.

Credinciosii ramasi pana la final au ciocnit cu Inaltpreasfintia Sa, traditionalele oua inrosite.

Sursa: edj.ro

.
Pe aceeaşi temă

22 Aprilie 2014

Vizualizari: 925

Voteaza:

Slujba Sfintei Invieri la Catedrala Arhiepiscopala din Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE