Slujbe de Boboteaza in Arhiepiscopia Tomisului

AJUNUL BOBOTEZEI - 5 IANUARIE

Miercuri, 5 ianuarie 2011, incepand cu ora 7.45, la Catedrala „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din Constanta, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va savarsi Sfanta Liturghie. La ora 10.00, Ierarhul Tomisului va oficia Slujba de Sfintire Mare a apei, slujba identica cu cea care se oficiaza in ziua de Boboteaza. Apa sfintita urmeaza a fi imbuteliata in PET-uri pregatite pentru credinciosii constanteni.

BOBOTEAZA - 6 IANUARIE

Joi, 6 ianuarie 2011, incepand cu ora 9.00, la Catedrala Arhiepiscopala „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” va avea loc Sfanta Liturghie in cinstea Botezului Domnului, savarsita de catre Ierarhul Tomisului. Dupa slujba, clerul si credinciosii vor porni in procesiune spre faleza Cazinoului, unde va fi oficiata slujba de sfintire a apelor. Conform traditiei, Inaltpreasfintitul Teodosie va arunca in apa marii 3 cruci ce vor fi recuperate de tineri curajosi.

Tot in cadrul slujbei, Arhiepiscopul Tomisului va sfinti apa din budanele de lemn aflate in care trase de boi si de magari.

Biroul de Presa si Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului
 

.

04 Ianuarie 2011

Vizualizari: 729

Voteaza:

Slujbe de Boboteaza in Arhiepiscopia Tomisului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE