Slujbele de hram de la Manastirea Nicula, in direct la Radio Renasterea

La Manastirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula au inceput slujbele speciale dedicate hramului. Echipa Radio Renasterea, formata din: Paul Siladi, Dan Vascu, Grigore Samboan si Alexandra Anderes a ajuns de ieri la asezamantul monahal pentru a va tine la curent cu toate evenimentele care se desfasoara aici. Dupa ce s-au inchinat la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, au facut pregatirile necesare pentru a transmite slujbele speciale oficiate in aceste zile de sarbatoare de la Manastirea Nicula.

Incepand de maine, de la ora 18, cei care nu au putut ajunge la manastire vor putea asculta in direct toate slujbele. De asemenea vor fi realizate emisiuni speciale, reportaje cu pelerini dar si relatari in direct, pentru a va face partasi cu atmosfera de aici.

Credinciosii urca deja dealul Manastirii Nicula
Este miercuri, 13 august 2014. La Manastirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula au ajuns deja peste 1.000 de pelerini. Multi dintre ei au urcat drumul spre manastire pe jos. Sunt crestini de toate varstele, care au venit sa se roage Maicii Domnului, sa isi spuna necazurile sau sa-i aduca multumiri. Odata ajunsi, unii dintre ei inconjoara in coate si in genunchi biserica de lemn, cea care de-a lungul timpului a reprezentat locul de inaltare a rugaciunilor, in care pelerinii si-au varsat lacrimile, inconjurand-o si sarutand-o. Vietuitorii asezamantului monahal spun ca pe parcursul anilor, a fost nevoie de multe ori ca pamantul din jurul bisericutei sa fie completat datorita inchinaciunilor facute de credinciosi. Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului este in aceste momente in biserica mare, asezata in fata Altarului. Ea va fi scoasa maine seara, la ora 21: 30 si dupa miezul noptii, purtata in procesiune in jurul bisericii. Pelerinii vin si stau la rand, deja in numar tot mai mare. Ei nu au tinut cont de avertizarea meteo de canicula sau de greutatea efortului, ci au venit sa ii dea cinste Maicii Domnului pe cat le-a stat in putinta.

Cei prezenti i-au parte in aceste momente la slujbele care se oficiaza pe scena special amenajata langa biserica mare a manastirii. Au fost savarsite Vecernia si Acatistul „Adormirii Maicii Domnului”, iar in aceste momente, protopopul de Gherla, pr. Paul Isip adreseaza multimii un cuvant de invatura. De la ora 21:00, parintele arhim. Teofil Roman, eclesiarul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca va savarsi Miezonoptica, Utrenia si Ceasul I, iar la final, le va adresa credinciosilor un cuvant duhovnicesc.

Zeci de mii de credinciosi asteptati sa ajunga maine la Nicula
Joi, 14 august, in ajunul Praznicului Adormirii Maicii Domnului sunt asteptati sa vina la Manastirea Nicula, zeci de mii de credinciosi. Programul liturgic va incepe cu Sfanta Liturghie oficiata de parintele arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Clujului si va continua cu Taina Sfantului Maslu si cu slujba Vecerniei. Tot maine, va avea loc si pelerinajul pe jos organizat de Arhiepiscopia Clujului, din Gherla pana la manastire, la care din nou, sunt asteptati sa participe mii de credinciosi. Pelerinajul va fi condus si in acest an de Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului si ii va mai avea in frunte pe Preasfintitul Macarie al Europei de Nord, Preasfintitul Vasile Somesanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Clujului si pe Preasfintitul Ignatie Muresanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei si Portugaliei. Vor lua parte la acest pelerinaj si foarte multi preoti din cuprinsul Eparhiei Vadului, Feleacului si Clujului.

Toate slujbele oficiate in ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, incepand cu Vecernia de la ora 18: 00, vor fi savarsite de Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, in sobor de arhierei, preoti si diaconi.


Autor: Alexandra Anderes
Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

14 August 2014

Vizualizari: 1791

Voteaza:

Slujbele de hram de la Manastirea Nicula, in direct la Radio Renasterea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE