Slujire Arhiereasca in biserica manastirii Comana

Pe 6 iulie, crestinii ortodocsi s-au aflat in Duminica a IV-a dupa Rusalii. Cu acest prilej, Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, s-a aflat in mijlocul obstii Manastirii Comana, ocazie cu care a savarsit Sfanta Liturghie Arhiereasca in biserica manastirii. In cuvantul de invatatura rostit cu acest prilej, Preasfintia Sa a explicat pericopa evanghelica in care a fost prezentata una dintre vindecarile savarsite de Hristos asupra unui slujitor al unui militar roman, care apeleaza la Iisus ca la unica lui salvare.

Dincolo de insistenta lui in fata Mantuitorului, din comportamentul si din vorbele lui reiese si devotamentul lui fata de unul dintre slujitorii sai. De asemenea, Preasfintitul Parinte Ambrozie a evidentiat si valoarea credintei sutasului care, prin nadejde tare si prin smerenie adanca, se face vrednic sa intre in imparatia lui Dumnezeu. Credinta, a mai aratat Chiriarhul nostru, este conditia esentiala pentru dobandirea mantuirii, este modul prin care primim harul divin, care ni se ofera prin Hristos, pentru a conlucra cu el. Credinta este ea insasi un dar al lui Dumnezeu, in sensul ca ea nu ar fi posibila daca nu s-ar simti chemarea si atractia harului lui Hristos, care o provoaca.

La finalul cuvantului Sau, Intaistatatorul eparhiei Giurgiului i-a indemnat pe credinciosii prezenti sa urmeze atat pilda de smerenie si de dragoste a sutasului fata de slujitorul sau, in care a vazut un semen, dar si modelul de credinta in dumnezeirea lui Iisus pe care l-a socotit doctorul suprem care poate vindeca orice suferinta.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.

07 Iulie 2014

Vizualizari: 431

Voteaza:

Slujire Arhiereasca in biserica manastirii Comana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE