Slujire arhiereasca in Duminica a 5-a din Postul Mare, la Oslo

Preasfintitul Episcop Macarie al Europei de Nord a slujit in Duminica a 5-a din Postul Mare, la 21 aprilie 2013, Dumnezeiasca Liturghie a Sfantului Vasile cel Mare in parohia romaneasca din Oslo, pastorita de preotul Marius-Alin Teican.

Dupa Liturghie, Preasfintitul Macarie a botezat si doi prunci din comunitate: Ioan-Halvard si David. Primul prunc provine dintr-o familie mixta, tatal norvegian convertit la Ortodoxie, iar mama romanca ortodoxa.

Parintii sai au hotarat sa-i dea numele de Ioan-Halvard, dupa Sfintii ocrotitori ai parohiei din Oslo, Martirii dreptmaritori Ioan Valahul sau Romanul (+1662) si Halvard Norvegianul (+1043). Cel de-al doilea copil, David, nou luminat prin Botez, apartine unei familii de binecredinciosi romani din capitala Norvegiei.

La slujba a participat, alaturi de credinciosii care s-au spovedit si cuminecat, Excelenta Sa Domnul Daniel Ionita, Ambasadorul Romaniei in Regatul Norvegiei. Marti, la 23 aprilie 2013, de sarbatoarea Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, Preasfintitul Episcop Macarie va sluji cu prilejul hramului in biserica parohiei romanesti "Sfantul Mare Mucenic Gheorghe” din Stockholm, Suedia.

Sursa: episcopiascandinavia.se

.

22 Aprilie 2013

Vizualizari: 747

Voteaza:

Slujire arhiereasca in Duminica a 5-a din Postul Mare, la Oslo 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE