Slujire arhiereasca in parohia Banovita

Duminica, 23 septembrie, Biserica Ortodoxa praznuieste Zamislirea Sfantului Ioan Botezatorul. In aceasta zi festiva pentru Ortodoxie, credinciosii parohiei Banovita din municipiul Drobeta Turnu Severin isi intampina Arhipastorul.
 
Ierarhul locului, Preasfntitul Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei va savarsi Sfanta  Liturghie la biserica cu hramul “Sf. Mare Mucenic Gheorghe”, impreuna cu un ales sobor de preoti si diaconi. La strana vor fi date raspunsurile liturgice de catre un grup psaltic format din cativa membri ai corului Kinonia.


 
Prezenta episcopului in mijlocul credinciosilor din aceasta parte a orasului este un motiv de bucurie duhovniceasca, intrucat ultima slujba savarsita aici de arhiereu a avut loc cu aproximativ un an in urma, cand pe 8 octombrie 2011, Parintele Episcop a  instalat ca preot paroh pe PC parinte Antonie Toader, care poarta grija parohiei si in prezent.
 
Asadar, crestinii iubitori de biserica si de Dumnezeu sunt asteptati in Duminica a XVIII-a dupa Pogorarea Duhului Sfant, incepand cu ora 08:30, la un popas duhovnicesc alaturi de Intaistatatorul Eparhiei Severinului.
 
Slujba savarsita de episcop este cu atat mai deosebita cu cat arhiereul Il reprezinta pe Insusi Hristos pe pamant, astfel ca indemnurile si povetele sale se constituie in chemarile si sfaturile directe ale Fiului lui Dumnezeu adresate membrilor Bisericii Sale.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

20 Septembrie 2012

Vizualizari: 784

Voteaza:

Slujire arhiereasca in parohia Banovita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE